Βitcoin: Μετά την άνοδο, η πτώση

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin, λίγες ημέρες αφότου είχε ξεπεράσει το όριο των 8.000 δολαρίων. Η τιμή του μεγαλύτερου εκ των ψηφιακών νομισμάτων έκανε ενδοσυνεδριακά βουτιά πάνω από 7%, υποχωρώντας κοντά στα 7.300 έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Coindesk. Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, το bitcoin απώλεσε περίπου το 10% της αξίας του. Παρ' όλα αυτά, από τις αρχές του μηνός έχει ανατιμηθεί σχεδόν 40% και πάνω από 90% από τις αρχές του έτους.

Οι απώλειες του bitcoin συμπαρέσυραν και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα. Το Ethereum υποχωρούσε σχεδόν 8%, στα 241,33 δολάρια, ενώ το XPR έκανε βουτιά 15%, στα 0,3994 του δολαρίου.

Οι μαζικές απώλειες είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει πάνω από 8% η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων, χάνοντας μέσα σε ένα 24ωρο πάνω από 21 δισ. δολάρια.

Η απότομη πτώση έρχεται έπειτα από ένα εντυπωσιακό ανοδικό σερί, στη διάρκεια του οποίου η τιμή του bitcoin έχει υπερδιπλασιασθεί. Παρά την εντυπωσιακή άνοδο, απέχει μακράν από τα ιστορικά υψηλά που είχε αγγίξει στα τέλη το 2017, κοντά στα 20.000 δολάρια.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ