Κάτω από τις 720 μ. βρίσκει τον Γ.Δ. η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

Η νέα εβδομάδα δεν μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 720 μονάδες, με τις πιέσεις να είναι ισχυρότερες για τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης και τον κλάδο τροφίμων.

Στις 14:35 μμ ο Γ.Δ. καταγράφει πτώση 1,5% στις 718,8 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί περίπου 2% και τον μεσαίας να είναι στο -0,6%.

Ο κλάδος τροφίμων παρουσιάζει τις μεγαλύτερες, με διαφορά, απώλειες (4%), ενώ εκείνος των βιομηχανικών προϊόντων βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο των πωλητών με πτώση περίπου 1,9%. Στο -1% είναι ο κλάδος των τραπεζών, ενώ σε μία ένδειξη του αρνητικού κλίματος που επικρατεί γενικότερα στην αγορά, το σύνολο σχεδόν των δεικτών του Χ.Α. κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Μοναδική εξαίρεση ο δείκτης ακίνητης περιουσίας, που ενισχύεται περίπου 0,75%.

Τη σκιά τους στο ελληνικό χρηματιστήριο ρίχνουν τόσο οι πολιτικές κόντρες για τις παροχές όσο και το δυσμενές διεθνές περιβάλλον. Τα ταμπλό στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα δείχνουν κόκκινο, με τους φόβους για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου να κλιμακώνονται.

Οι ρευστοποιήσεις είναι εντονότερες στο Μιλάνο, όπου οι επενδυτές έχουν μεταξύ άλλων να σκεφτούν και τους πονοκεφάλους για την βιωσιμότητα τόσο του κυβερνητικού συνασπισμού όσο και των δημοσιονομικών.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ