Όλγα Γεροβασίλη προς αστυνομικούς: Να μην υπάρξουν άλλα παρατράγουδα

Οδηγίες από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο δόθηκαν χθες μέσω τηλεδιάσκεψης σε αστυνομικούς διευθυντές για την εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης εν όψει εκλογών, αλλά και μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στη Βουλή, καθώς και των εξελίξεων στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απευθυνόμενη στους αστυνομικούς διευθυντές, τους ζήτησε να προστατέψουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι οι σχεδιασμοί που υπάρχουν πρέπει και να εφαρμόζονται με υπευθυνότητα για να μην υπάρξουν άλλα παρατράγουδα.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ που διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ για την επίθεση στη Βουλή και την οποία ανέθεσε σε αντιστράτηγο, με την εντολή να έχει ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα εξωτερικά της Βουλής είχαν ενισχυθεί μετά το έγγραφο που είχε υποβληθεί από την Ασφάλεια του Κοινοβουλίου και τις εκτιμήσεις για πιθανή ακτιβιστική επίθεση, αλλά παρ' όλα αυτά δεν απετράπη η «παρέμβαση» του «Ρουβίκωνα».

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ