Κ. Γαβρόγλου προς Κ. Μητσοτάκη: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, ειδικά πριν τις εκλογές

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την ψυχραιμία του, όσο βλέπει να πλησιάζει η ώρα της κάλπης και η ήττα του» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου απαντώντας στην αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. - κατά την ομιλία του στο Περιστέρι - περί αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μετατροπής του σε «πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών».

Όπως σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, «ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χωρίς ίχνος ντροπής από το Περιστέρι, ότι θα επιστρέψει στα Πανεπιστήμια το διοικητικό προσωπικό που ο ίδιος απέλυσε το 2013, λέγοντας συνειδητά ψέματα αφού γνωρίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση το 2015 επανέφερε όλους τους απολυμένους μεταξύ των οποίων και 25 Δ.Ε. Ψυκτικοί».

«Υποσχέθηκε, επίσης, να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή σε… πανεπιστημιοποιημένο ΤΕΙ» συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι «το κόμμα του ψήφισε επί της αρχής την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια στις υποσχέσεις του προέδορυ της Ν.Δ. για προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, είπε ότι «προκαλούν θυμηδία» και καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη πως «οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ των 4.500 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί για την Ειδική Αγωγή».

«Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος, ειδικά πριν τις εκλογές. Παραμένει, βέβαια, το θεμελιώδες ερώτημα: γιατί τα κάνει όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης; Δυστυχώς νομίζαμε για αρκετό διάστημα ότι ήταν από άγνοια των ζητημάτων της εκπαίδευσης. Τώρα είμαστε πια σίγουροι, ότι εκφράζει τις πραγματικές σκέψεις, μαζί και με κάποια δόση κοροϊδίας προς την κοινωνία μας» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας.

Υπογράμμισε τέλος πως «κυβέρνηση θα συνεχίσει την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μακριά από αναχρονιστικούς θεσμούς όπως τα ‘Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών’, θα προχωρήσει στον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και θα θυμίζει σε όλους τους τόνους ότι εμείς ήμασταν εκείνοι που προσλάβαμε τους απολυμένους επί υπουργίας του κ. Μητσοτάκη».

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ