Το ΚΥΠΕ αλλάζει πρόσωπο και διευρύνει τη δράση του εντός και εκτός Κύπρου

  • Στόχος να καταστεί περιφερειακός κόμβος ενημέρωσης

Σημαντικές τομές προωθεί το ΚΥΠΕ, σε μια προσπάθεια να καταστεί ένα σύγχρονο, ευέλικτο και παραγωγικό Μέσο Ενημέρωσης, με περιφερειακό ρόλο, που θα προωθεί τη διεθνή εικόνα της Κύπρου.

Αυτό εξήγγειλε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, μιλώντας στην εκδήλωση για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΚΥΠΕ, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Όπως είπε ο κ. Ιωσήφ, ήδη, με πρωτοβουλίες του νέου ΔΣ του ΚΥΠΕ, σχεδιάζεται και θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα, μια νέα, σύγχρονη, πολύγλωσση, θεματογραφικά πιο πλούσια και εικαστικά πιο μοντέρνα ιστοσελίδα, η οποία αναμένεται να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πολλών συνδρομητών και αναγνωστών του. Η νέα ιστοσελίδα, πρόσθεσε, που είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας και νέου οραματισμού, αναμένεται ότι θα αποτελέσει το νέο παράθυρο επικοινωνίας της Κύπρου με τον έξω κόσμο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εκσυγχρονίζονται οι τεχνολογικές υποδομές του ΚΥΠΕ, ανανεώνονται οι υπηρεσίες του (newsletter, application στα τηλέφωνα, κλπ.), προγραμματίζεται η δυναμική επέκταση του (αλλά με δεοντολογικό τρόπο) στα social media και προωθείται η ψηφιακή ενημέρωση της Κύπρου.

Σε επίπεδο εσωτερικής λειτουργίας και για να καταστεί το ΚΥΠΕ πιο παραγωγικό και αποδοτικό, είπε ότι προωθούνται αλλαγές στο οργανόγραμμα του, προωθείται η εξειδίκευση στην εργασία των δημοσιογράφων και διευρύνονται τα διάφορα τμήματα του. Αφού ανάφερε ότι αυτή η προσπάθεια δεν είναι εύκολη, λόγω του δύσκαμπτου νομικού πλαισίου που διέπει τις κρατικές υπηρεσίες, πρόσθεσε ότι με υπομονή και επιμονή δρομολογούνται οι αναγκαίες αλλαγές.

Από πλευράς νέων δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε ότι διευρύνονται οι διεθνείς σχέσεις του ΚΥΠΕ, με τη σύναψη νέων στρατηγικών συνεργασιών με Πρακτορεία του εξωτερικού και με τη συμμετοχή σε περιφερειακά, ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα για θέματα της αρμοδιότητας του.. Το ΚΥΠΕ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωσήφ,  εκπροσωπώντας επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό, βρίσκεται σήμερα και στις τέσσερις άκρες του ορίζοντα.

Και συμπλήρωσε:

Το όραμα μας για το ΚΥΠΕ είναι η μετατροπή του σ’ ένα περιφερειακό κόμβο ενημέρωσης, ο οποίος με τις ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες εκπομπές του, θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Στα άμεσα σχέδια του ΚΥΠΕ, επισήμανε, είναι και η διοργάνωση υψηλού επιπέδου συνεδρίων στην Κύπρο, με διαπρεπείς ομιλητές, που θα αποσκοπούν στην ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για σημαντικά θέματα της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μέσα απ’ όλες αυτές τις νέες πρωτοβουλίες και ενέργειες μας, είπε ο κ. Ιωσήφ,  προσπαθούμε να προβάλουμε την Κύπρο και τους ανθρώπους της στο εξωτερικό, συμβάλλοντας κι’ εμείς από την πλευρά μας στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας. Ήδη, για τους καλύτερους τρόπους προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό, κατέληξε, είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Εξωτερικών για να συμβάλουμε και στην προσπάθεια της οικονομικής διπλωματίας που τώρα προωθείται.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ