Ντ. Μπακογιάννη: Η ανάπτυξη, κ. Τσίπρα, δεν διατάσσεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να υποσχεθεί το παραμικρό που δεν μπορεί να υλοποιήσει και η αντίδραση των αγορών μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείχνει ότι εμπιστεύονται τη Ν.Δ. που έρχεται, δήλωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι «δυστυχώς η ανάπτυξη δεν διατάσσεται».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η κα Μπακογιάννη διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται, εφόσον γίνει κυβέρνηση να διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή 6% στα φάρμακα, στα βιβλία και την ενέργεια. «Εμείς αναφερθήκαμε στις μειώσεις, δηλαδή στο 13% που γίνεται 11%. Δεν αναφερθήκαμε στο 6%, γιατί δεν θα αλλάξει, θα μείνει στο 6%».

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία επισήμανε ότι «το στοίχημα των εκλογών είναι να υπάρξει αύριο μια σταθερή κυβέρνηση, κατά προτίμηση αυτοδύναμη, με ένα σοβαρό και υπεύθυνο πρόγραμμα, που να μπορεί να υλοποιήσει -αυτό είναι το σοβαρότερο- έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα να βγει οριστικώς από την κρίση, η οποία την ταλανίζει».

Και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και όλες οι αντιδράσεις του χρηματιστηρίου, των αγορών προεξοφλούν μια σταθερή κυβέρνηση της Ν.Δ. και βλέπετε άμεσα το επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται».

«Είναι ένα σύνθετο θέμα η ανάπτυξη, αλλά το ότι οι αγορές αντέδρασαν όπως αντέδρασαν σήμερα στα αποτελέσματα των εκλογών, δηλαδή από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα σημαίνει ακριβώς ότι η οικονομία δείχνει να εμπιστεύεται τη Ν.Δ που έρχεται, δε δικαιολογείται αλλιώς τόσα λεφτά να επενδυθούν στο ελληνικό χρηματιστήριο από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος της Ν.Δ. είπε ότι «τα δύο πρώτα χρόνια θα φανεί αισθητά η διαφορά, η οικονομία θα κινηθεί, η δε πρώτη αλλαγή της ψυχολογίας θα υπάρξει άμεσα».

Σχετικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους στόχους της ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «δυστυχώς η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Μας είπε χθες ο κ. Τσίπρας ότι θα φέρει 500.000 θέσεις εργασίας. Πώς θα τις φέρει όταν αυτή τη στιγμή που μιλάμε η ανάπτυξη είναι 1,3% αντί για 2,6%, που ήταν ο στόχος; Πώς θα φέρει τις 500.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας όταν 15.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας θα είχαν δημιουργηθεί στο Ελληνικό και το Ελληνικό ακόμη δεν έχει μπει ούτε μια μπουλντόζα;»

Όσον αφορά το Δημόσιο η κα Μπακογιάννη διαβεβαίωσε ότι οι 15.000 προγραμματισμένες προσλήψεις στην Παιδεία θα παραμείνουν, καθώς και προσλήψεις σε τομείς όπου πραγματικά χρειάζονται.

«Δεν θα γίνουν προσλήψεις απλώς και μόνο γιατί δημιουργούμε έναν καινούριο οργανισμό και μέσα βάζουμε ανθρώπους συμβασιούχους για να μπορέσουμε να κάνουμε ρουσφέτια» επισήμανε,επισημαίνοντας ότι σήμερα είναι 1,6 δισ. παραπάνω το κόστος του κράτους. «Πιστεύετε σοβαρά ότι το 1,6 δισ. το ένιωσε ο πολίτης σε καλύτερες υπηρεσίες;» διερωτήθηκε .

Όπως διευκρίνισε, πολλοί οργανισμοί που δημιουργήθηκαν θα κλείσουν, ενώ για το προσωπικό που τους στελεχώνει εξήγησε: «Εάν είναι συμβασιούχοι και λήξει η σύμβασή τους θα λήξει η σύμβασή τους. Εάν είναι μόνιμοι υπάλληλοι αποσπασμένοι θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, θα προσφέρουν εκεί που τους χρειάζεται το ελληνικό κράτος ή εκεί που υπηρετούσαν πριν. Δε θα υπάρξουν νέοι οργανισμοί, νέα διοικητικά συμβούλια, νέες αμοιβές για ημετέρους, όλα αυτά τα οποία οδήγησαν στη διόγκωση του κράτους και όλα αυτά τα οποία σε τελική ανάλυση τα πληρώνει ο ελληνικός λαός από τους φόρους του, καθώς 1,6 δισ. είναι πολλά λεφτά».

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε την ανάγκη να νομοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων, μετατάξεων κ.λπ. έξι μήνες πριν από τις εκλογές.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ