Δύο νέα σοβαρά τροχαία με μοτοσικλετιστές στη Λεμεσό

Άλλες δύο σοβαρές οδικές συγκρούσεις σημειώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στη Λεμεσό που είχαν ως αποτέλεσμα τον κρίσιμο τον σοβαρό τραυματισμό δύο μοτοσικλετιστών, ενός 32 ετών αλλοδαπού και 30χρονης Ελληνοκύπριας. 
 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλη Μιχαήλ, το πρώτο τροχαίο σημειώθηκε στις 8 το βράδυ, όταν «αλλοδαπός μόνιμος κάτοικος Κύπρου ενώ βρισκόταν με τη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του στην οδό Αισχύλου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με αυτοκίνητο σαλούν το οποίο κατευθυνόταν από την οδό Αράχωβας δυτικά. Το αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής ήταν να τραυματιστεί σοβαρά. Όπως φαίνεται δεν φορούσε το προστατευτικό κράνος».
 
Το δεύτο τροχαίο πάλι με μοτοσικλετιστή, συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ «όταν 30χρονη Ελληνοκύπρια οδηγούσε μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και κατευθυνόταν ανατολικά όπου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε σε αυτοκίνητο που κινείτο στην οδό Γεωργίου του Α΄ και επιχείρησε να στρίψει δεξιά προς την οδό Παναγιώτη Τσαγκάρη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά».
 
Έκκληση Τροχαίας προς μοτοσικλετιστές
 
Ο υπεύθυνος της Τροχαίας, Μιχάλης Μιχαήλ, απευθύνει έκκληση προς τους μοτοσικλετιστές όπως λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους καθώς ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα κινδύνου των χρηστών του οδικού δικτύου.

Με αφορμή τα τρία τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό όπου ενεπλάκησαν μοτοσικλετιστές, ο υπεύθυνος της τροχαίας, Μιχάλης Μιχαήλ κάλεσε τους οδηγούς να φέρουν την ενδεδειγμένη στολή και το κράνος ασφαλείας. 

Για το λόγο αυτό, είπε, η Αστυνομία έχει υιοθετήσει νέα πολιτική. «Οι εβδομαδιαίες εκστρατείες θα είναι διάρκειας τριών εβδομάδων και η πρώτη εβδομάδα θα είναι για θέματα διαφώτισης και πρόληψης και συμβουλές για τη νομοθεσία σε μια προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο το κοινό, για σκοπούς πρόληψης και καταστολής των δυστυχημάτων. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες εβδομάδες θα είναι στοχευμένα με ελέγχους και καταγγελίες των μοτοσικλετιστών και των μοτοποδηλάτων ούτως ώστε να περιορίσουμε στο μέτρο του δυνατού τους άδικους θανάτους».
 
Τέλος, κάλεσε τους οδηγούς να φέρουν την ενδεδειγμένη στολή και το κράνος ασφαλείας. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ