2020 με 2021 η είσοδος της Aramco στο χρηματιστήριο

Το 2020 ή το αργότερο στις αρχές του 2021 αναμένεται η αρχική δημόσια εγγραφή του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco, όπως ανέφερε ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. «Δεσμευόμαστε για την αρχική δημόσια εγγραφή της Aramco, δεδομένων των κατάλληλων συνθηκών και της κατάλληλης στιγμής και όπως έχω πει και πριν, αναμένω ότι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του 2020 και αρχών του 2021», δήλωσε ο πρίγκιπας Σαλμάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ahsarq Al Awsat».

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στη σαουδαραβική εφημερίδα, ο πρίγκιπας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες επιθέσεις στα τάνκερ πετρελαίου κοντά στα Στενά του Ορμούζ, αλλά και στους αναπτυξιακούς στόχους 2030 της Σαουδικής Αραβίας. Oι επιθέσεις στα τάνκερ, στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco και στο αεροδρόμιο Abha, επιβεβαιώνουν την έκκληση της Σαουδικής Αραβίας προς τη διεθνή κοινότητα να λάβει αυστηρή στάση απέναντι στο Ιράν, τόνισε ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. «Το βασίλειο δεν επιδιώκει πόλεμο στην περιοχή, αλλά δεν θα διστάσει να αντιμετωπίσει απειλές προς το λαό μας, την κυριαρχία μας, ενότητα και συμφέροντά μας», πρόσθεσε. 

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ριάντ και Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικές για το βασίλειο, καθώς αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. 
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ