«Συνταξιοδοτείται» η Φρίντα, ο διάσημος σκύλος - διασώστης του Μεξικού

Μετά από εννέα χρόνια υπηρεσία, ένας σκύλος – διασώστης, ο οποίος έγινε γνωστός για τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις διάσωσης μετά από σεισμούς, «συνταξιοδοτήθηκε» προκειμένου να ξεκουραστεί.

Πρόκειται για τη Φρίντα, ένα λευκό – μπεζ λαμπραντόρ, που έχει συμμετάσχει σε 53 επιχειρήσεις διάσωσης στο Μεξικό, την Αϊτή, την Γουατεμάλα και το Εκουαδόρ.

Σύμφωνα, δε, με το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού, το οποίο τίμησε την «αποστράτευση» της Φρίντα με μια τελετή τη Δευτέρα, στο 10 ετών λαμπραντόρ πιστώνεται η διάσωση 12 ανθρώπων και ο εντοπισμός περισσοτέρων από 40 σορών σε συντρίμμια κτηρίων.

Αποχαιρετώντας τη Φρίντα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας του Μεξικού Εντουάρντο Ρεντόντο δήλωσε - σύμφωνα με το BBC - ότι το γαύγισμά της πάντα έδινε ελπίδα και τόνισε ότι ολοκλήρωσε την αποστολή της.

Πλέον η Φρίντα, η οποία φορούσε λαστιχένια «παπούτσια» και μάσκα για να προστατεύεται, αναμένεται να εγκατασταθεί στην εξοχή και –γιατί όχι – να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά διασωστών σκύλων.

Προς τιμήν της Φρίντα, έχει δημιουργηθεί ένα χάλκινο άγαλμα, αλλά και ένα γκράφιτι που την απεικονίζει με τη μάσκα της, εν ώρα... υπηρεσίας.

Με πληροφορίες από BBC, culturacolectiva.com

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ