Ανθρωπόμορφο ρομπότ, με τεχνητή νοημοσύνη, εκθέτει τα έργα του

Η αίθουσα τέχνης «The Barn Gallery» στην Οξφόρδη θα φιλοξενεί, έως τις 6 Ιουλίου, έκθεση έργων τέχνης -πίνακες ζωγραφικής, σκίτσα και γλυπτά- της Ai-Da, ενός ανθρωπόμοφρου ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Ai-Da, το όνομα της οποίας αναφέρεται στην πρωτοπόρο επιστήμονα Ada Lovelace, παρουσιάστηκε μαζί με τα καλλιτεχνήματά της στο St John’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι το δημιούργημα του διευθυντή της γκαλερί, Aidan Meller, και μπορεί να ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη κάμερα, ένα μηχανικό χέρι που κατασκεύασαν στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και αλγόριθμους που εξέλιξαν επιστήμονες.

Στην έκθεση, που φέρει την επωνυμία «Unsecured Features», οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την Ai-Da επί το καλλιτεχνικόν έργο. Ξεκινά να σκιτσάρει με μολύβι και, στη συνέχεια, περνά στο πινέλο και σε πηλό.

«Η έκθεση διερωτάται για τη σχέση μας με την τεχνολογία και τον φυσικό κόσμο, παρουσιάζοντας το πώς η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες μπορούν, ταυτόχρονα, να είναι δύναμη προόδου, αναστάτωσης και καταστροφής στην κοινωνία μας» σημειώνουν από την γκαλερί.

«Ως ανθρωποειδές ρομπότ, αυτή καθαυτή είναι ένα έργο τέχνης, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τη βιοτεχνολογία και τον διανθρωπισμό (ή μετανθρωπισμό)» προσθέτουν.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ