Στήριξη ΔΕΟΚ στο έργο του Συμβουλίου Οικονομίας

Στήριξη στο έργο του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ Ιωσήφ Αναστασίου, ο οποίος συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου, στο οποίο επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις της ομοσπονδίας.


Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, ο κ. Α ν α σ τ α σ ί ο υ είπε πως η κατάσταση της οικονομίας, απαιτεί την λήψη μέτρων τόσο για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας όσο και για την ενίσχυση της απασχόλησης και των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Για την ΔΕΟΚ, είπε, κυρίαρχος στόχος παραμένει η προοπτική της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας των εργαζομένων με την προώθηση ενός σύγχρονου προοδευτικού μοντέλου ανάπτυξης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ πρότεινε μεταξύ άλλων την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της δημιουργίας πολιτικής κινήτρων και τεχνοοικονομικής βοήθειας, την εφαρμογή σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής με κίνητρα για προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών, την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας και ενθάρρυνση της πράσινης οικονομίας, την ενίσχυση επενδύσεων και αύξηση της απασχόλησης σε νέους τομείς υπηρεσιών όπως δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, ιατρικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, κοινωνικές υπηρεσίες φροντίδας παιδιών και ατόμων τρίτης ηλικίας.

Όπως αναφέρεται, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν την ενίσχυση της παραγωγικότητας και εξέφρασαν την πρόθεση τους για μεταξύ τους συνεργασία.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ανέλυσε τις προτεραιότητες του σώματος και ενημέρωσε επίσης την ηγεσία της ΔΕΟΚ για την υπό ετοιμασία μελέτη για την διαμόρφωση μακροχρόνιας οικονομικής στρατηγικής για την Κύπρο έργο το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των επόμενων δυο χρόνων και στο οποίο τόσο η ΔΕΟΚ, όσο και άλλοι φορείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ