Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Η χθεσινή κηδεία των τεσσάρων μελών της οικογένειας Κατιρτζί που πνίγηκαν την Παρασκευή στην κυματώδη θάλασσα κοντά στον Δαυλό είναι το κύριο ή μεταξύ των κύριων θεμάτων στα σημερινά πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου. Αναφορά γίνεται επίσης σε δημοσίευμα ε/κ εφημερίδας ότι το Φατίχ εντόπισε μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου, ένα αφιέρωμα στις γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική, μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που ξέβρασε η θάλασσα σε παραλία στα δυτικά κά

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Η Τουρκία βρήκε φυσικό αέριο» αναφέρεται στο χθεσινό πρωτοσέλιδο του Φιλελεύθερου και γράφει ότι σύμφωνα με τον ισχυρισμό της πλέον δημοφιλούς εφημερίδας στην ε/κ πλευρά το Φατίχ ανακάλυψε αποθέματα 170 τρις κυβικών μέτρων. Αλλού γράφει ότι η κηδεία των 4 της ίδιας οικογένειας που είχαν πνιγεί την περασμένη Παρασκευή έγινε χθες και ράγισε καρδιές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο άρθρο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κίπρις ποστασί χθες ως ακόμη μια απειλή για το φυσικό αέριο.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Αναστάτωσε τον νότο η πρόταση για κοινή επιτροπή» γράφει ότι η πρόταση Ακιντζί έφθασε χθες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μέσω των ΗΕ και αυτός συγκάλεσε Συμβούλιο Αρχηγών για αύριο και πως η επίσης πρόταση του κ. Ακιντζί να συναντηθούν οι δύο ηγέτες για πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση χαρακτηρίστηκε από την ε/κ πλευρά ως αιφνιδιασμός. Αλλού αναφέρεται επίσης στην κηδεία των 4 μελών της οικογένειας που πνίγηκε κοντά στον Δαυλό και γράφει για απερίγραπτο πόνο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε μια οικογένεια κάθε 100 άτομα τα 37 είναι ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Η γυναικεία χημεία στην πολιτική» παρουσιάζει την ιστορία και την προσωπικότητα των γυναικών που είναι σήμερα στην πολιτική και δει στην «βουλή», με την ιστορία της «βουλευτίνας» του κόμματος του Λαού, Τζέιλ Ρέφικ Ρότζερς, η οποία φιλοξένησε δημοσιογράφο της εφημερίδας στο σπίτι της στην Κερύνεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το χθεσινό ήταν το πιο οδυνηρό αντίο και πως στην κηδεία των γονιών και των αδερφών του ήταν παρών ο 12χρονος Μπαρίς Κατιρτζί ο μόνος που επιβίωσε από παρ’ ολίγον πνιγμό. Αλλού γράφει ότι η θάλασσα ξέδρασε σε παραλία στα Καζιβερά 19 πακέτα με 28 κιλά ινδικής κάνναβης.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει» αναφέρει ότι στην κηδεία της οικογένειας Κατιρτζί υπήρξαν λιποθυμίες και ο αποχαιρετισμός ήταν πολύ δύσκολος, πιο δύσκολος όμως για τον 12χρονο Μπαρίς που ήταν εκεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα 28 κιλά ναρκωτικών ουσιών που εντοπίστηκαν πακεταρισμένα σε παραλία με την ονομασία Αφροδίτη στα Καζιβερά. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος απέρριψε το αίτημα που ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είχε διατυπώσει για να συναντηθούν, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Το τελευταίο αντίο στη μητέρα, τον πατέρα, τα αδέρφια» έχει μεγάλη φωτογραφία τον μικρό και μόνο επιβιώσαντα της τραγωδίας που έπληξε την οικογένεια Κατιρτζί, Μπαρίς, ο οποίος είναι στην αγκαλιά μιας γυναίκας, χθες κατά την κηδεία των τεσσάρων μελών της οικογένειάς του. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του κέντρου υποθαλάσσιας μελέτης του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου, πως η κυματώδης θάλασσα είναι πιο επικίνδυνη από τα υπόγεια ρεύματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «υπουργός ενέργειας» δήλωσε στην εφημερίδα πω η «αρχή ηλεκτρισμού» θα αλλάξει σύστημα.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ