3 κριτήρια ΚΕΒΕ για αλλαγές στις εκποιήσεις - Συνέρχεται το ΔΣ του

Η πρόσφατη  απόφαση της Βουλής να τροποποιήσει τον νόμο για τις εκποιήσεις, δημιούργησε ένα έντονο κλίμα αντιπαραθέσεων ανάμεσα στην κοινωνία κατά πόσο στοχεύει πραγματικά να προστατεύσει και να βοηθήσει τους σωστούς δανειολήπτες ή κατά πόσο θα εμπλέξει το τραπεζικό σύστημα και την κυπριακή οικονομία σε περαιτέρω περιπέτειες.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το ΚΕΒΕ θα τοποθετηθεί επίσημα στις επόμενες μέρες αφού μελετήσει με προσοχή τις πρόνοιες της νομοθεσίας, ώστε να είναι σε θέση να διαμορφώσει υπεύθυνα τη θέση του.

Μοναδικά κριτήρια του ΚΕΒΕ στη λήψη της όποιας απόφασής του θα είναι:

  • Η ανάγκη προστασίας των δανειοληπτών που αποδεδειγμένα επιδεικνύουν πρόθεση να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους
  • Η ύπαρξη ασφαλιστικών δικλείδων ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των τραπεζών και η ικανότητα τους να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την αγορά καθώς και η προστασία των καταθετών
  • Η διαφύλαξη της αξιοπιστίας της χώρας μας ως προς τη δέσμευση της να επιλύσει αποτελεσματικά και οριστικά το σοβαρότατο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 
Ως θέση αρχής το ΚΕΒΕ δηλώνει την αντίθεσή του σε συχνές αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που επηρεάζει και τις ξένες επενδύσεις, γιατί κάτι τέτοιο προκαλεί αβεβαιότητα και αστάθεια, γεγονός που αποτρέπει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών προς την χώρα μας.
 
Για το σκοπό αυτό το ΔΣ του ΚΕΒΕ θα συνέλθει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ