Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, συνεχίστηκε για 2η ημέρα η κατάθεση της Σάρας

Συνεχίστηκε σήμερα η κατάθεση της Σάρας Σίαμς, ως μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο τον Απρίλιο του 2018 και συγκλόνισε το παγκύπριο.

Η σημερινή διαδικασία άρχισε γύρω στις 9.30 και η Σάρα σήμερα, κλήθηκε να αναγνωρίσει αντικείμενα τα οποία της υπέδειξαν. Κάποια από αυτά ωστόσο τα αναγνώρισε και κάποια όχι. Η Σάρα περιέργαψε και τα όσα έγιναν πριν και μετά τη σύλληψη Τζιωνή αλλά και τα όσα σχεδιάζε.

Μεταξύ άλλων έδωσε απαντήσεις για τον λόγο που αρχικά είπε ψέματα και ο λόγος σύμφωνα με την ίδια, ήταν επειδή φοβόταν ότι θα ήταν το επόμενο θύμα και ότι ο Τζιωνής πίστευε ότι θα ξεγελούσε τους αστυνομικούς, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον προηγούμενο συνήγορο υπεράσπισης της για τον οποίον και όπως είπε, δεν την κατεύθυνε σωστά.

Ερωτηθείσα εαν είχε συνεννοηθεί νωρίτερα πριν τις καταθέσεις με κάποιον από τους κατηγορούμενους, είπε όχι. Η διαδικασία διακόπηκε για μισή ώρα και άρχισε ξανά λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, για να συνεχιστεί με κατάθεση επί των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Η διαδικασία, ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά την μία το μεσημέρι.

Φρικιαστικές χθες οι περιγραφές της Σάρας

Χθες υπενθυμίζουμε για περισσότερες από 4 ώρες αναφερόταν ενώπιων του δικαστηρίου για όσα φρικιαστικά έγιναν την νύχτα του διπλού φονικού στο Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, καθώς επίσης και για όσα έζησε δίπλα στο Λοίζο Τζιωνή. Αναφορές οι οποίες σοκάρουν.

"Ήρθα εδώ για να πω την αλήθεια και για τη μνήμη των θυμάτων και του ανήλικου γιού τους. Θέλω να φύγει όλο το βάρος από πάνω μου."

Η Σάρα Σιαμς αναφέρθηκε και σε όσα προηγήθηκαν της εισόδου του Λοίζου Τζιωνή στην οικία του ζεύγους. "Πριν τον φόνο κάναμε ναρκωτικά. Έβαζε και έβγαζε ρούχα, δεν ήξερε τι να βάλει. Φόρεσε ένα τζιν που διαμόρφωσε για να χωρεί το μαχαίρι και το σπαθί του. Έδωσε στο Μάριο ένα σιάλι που ήταν δικό μου. Έδωσεν του και ένα καπέλο. Σιγά σιγά ντύθηκε ο Τζιωνής. Έβαλε μια μπλούζα φούτερ και έβαζε και έβγαζε ένα πουκάμισο."

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεσή της και η αντεξέταση να αρχίσει την Παρασκευή. Την Τετάρτη αναμένεται να επιβληθεί ποινή στον Λευτέρη Σολωμού, ο οποίος χθες λύγισε παραδέχθηκε δύο κατηγορίες και ακολούθως το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις υπόλοιπες. Συγκεκριμένα, η δικηγόρος του Σολωμού, ετεροθαλή αδελφού του Λοΐζου Τζιωνή ανέφερε πως ο πελάτης της επιθυμεί να παραδεχθεί δύο κατηγορίες. Της ληστείας και της νυχτερινής διάρρηξης και κατοχής επιθετικών οργάνων

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή η Κατηγορούσα Αρχή προχώρησε σε αναστολή των υπόλοιπων κατηγοριών ενώ ορίστηκε η 24η Ιουλίου για γεγονότα και επιβολή ποινής. Όπως αναφέρθηκε θα εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο ο Σολωμού Λευτέρης να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας. "Θα ήθελα να αποχωρήσω μετά την παραδοχή μου, καθώς κουράστηκα ψυχολογικά και δεν αντέχω άλλο." είπε ο Σολωμού.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ