Στο αρχείο η δικογραφία της Novartis για τον Μ. Σαλμά

Κανένα επιβαρυντικό στοιχείο που να στοιχειοθετεί τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας που διερευνώνται από την εισαγγελία κατα της διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis δεν φαίνεται να προέκυψε για τον πρώην υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά και ως εκ τούτου η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Τον κ. Σαλμά είχε κατονομάσει προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος στην κατάθεσή του είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του πρώην υπουργού από τη Novartis.

Ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει οτι η φαρμακευτική δαπάνη επι θητείας του είχε μειωθεί κατα 50%.

Η εν λόγω αρχειοθέτηση είναι η 6η κατα σειρά για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και απομένει η αποτίμηση του υλικού για ακόμη τέσσερα πολιτικά πρόσωπα: τον Αντώνη Σαμάρα, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παρεμβάσεις στην υπόθεση της Νovartis εχει καταγγειλλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος έχει υποβάλει αίτημα εξαίρεσης κατά του αντεισαγγελέα του ΑΠ Δημήτρη Δασούλα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα, αλλά και κατά της τέως εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Το αίτημά του αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ