Εκτός φυλακής ο Αριστείδης Φλώρος

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Αριστείδης Φλώρος, καθώς το Πενταμελές Εφετειο Κακουργημάτων ομοφωνα έκανε δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος για αναστολή της ποινής των 21 χρόνων που του είχε επιβληθεί για την υπόθεση της Energa.

Αν και ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος, οι δικαστές έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του Βασ. Χειρδάρη και Ηλ. Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι επικαλέστηκαν τον νέο ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βαση τον νόμο περι καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Με δεδομένο ότι στον Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δυο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχον θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα, οι συνήγοροι του υποστήριξαν ότι ήδη ο κατηγορούμενος εχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν, περίπου έξι χρόνια, ενώ εχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδον το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Κατόπιν αυτών το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του.

Οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρω.

Ν.Δ.: Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. «Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται» σημειώνει η Ν.Δ.

«Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Ν.Δ. και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ., όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ