Τζιαμαρόλι (ΕSM): Ας δουλέψουμε πρώτα με αυτά τα πλεονάσματα

Προτού αρχίσουμε τη συζήτηση για τη μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα, ας δούμε πρώτα τι μπορούμε να αλλάξουμε εντός των υφιστάμενων στόχων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αποστολής του ESM στην Ελλάδα Νικολά Τζιαμαρόλι, ο οποίος έφερε το παράδειγμα της υλοποίησης του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος, μιλώντας στην 23η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Ελληνική Κυβέρνηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή πορεία, τονίζοντας ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα του ESM και πως έχει μέχρι στιγμής επιτυχημένες εξόδους στις αγορές.

«Όλες οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη δείχνουν να πληρούνται, ωστόσο, υπάρχουν ρίσκα, τόσο εγχώρια όσο και διεθνή», σύμφωνα με τον κ. Τζιαμαρόλι, ο οποίος στάθηκε στο «πισωγύρισμα που είδαμε πρόσφατα» ως προς τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους. Σημείωσε δε ότι τις προεκλογικές νομοθετικές παρεμβάσεις της απελθούσας κυβέρνησης στήριξαν και ψήφισαν και τα υπόλοιπα κόμματα.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη και η πρόσβαση στις αγορές είναι το ζητούμενο. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα επιτύχει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», κατέληξε ο κ. Τζιαμαρόλι.

Πηγή: naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ