Σάμος: Συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για «διευκολύνσεις» μεταναστών

Σε συλλήψεις γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Σάμου προχώρησε σήμερα η ΕΛΑΣ για χορήγηση έναντι αμοιβής πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες-μετανάστες, ώστε να εντάσσονται σε ευάλωτες κατηγορίες και να μετακινούνται ευκολότερα από τη Σάμο προς την ενδοχώρα.

Στη Σάμο βρίσκεται επί μέρες κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας όπου διερευνά την υπόθεση των πλαστών εγγράφων (ιατρικές γνωματεύσεις) που διακινούνται σε πρόσφυγες και μετανάστες .

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας, κατόπιν εισαγγελικής διαταγής, προσαγωγή ενός γιατρού και ενός νοσηλευτή που εργάζονται στο ΚΥΤ Σάμου στα πλαίσια του προγράμματος «PHILOS» του υπουργείου Υγείας, καθώς και μιας νοσηλεύτριας του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας έχει προβεί από το πρωί σε προσαγωγές γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Σάμου, καθώς και μεταφραστών.

Πάνω από πέντε άτομα από τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων έχουν συλληφθεί, κατηγορούμενοι ότι έναντι αμοιβής διευκόλυναν με πλαστές ή και ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις αιτούντες άσυλο να ενταχθούν σε ευάλωτες κατηγορίες και έτσι να πετύχουν τη σύντομη μετακίνησή τους από τη Σάμο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ