Ζαχαρίας Ιωαννίδης: Στόχος να εντάξουμε την Κύπρο στα πακέτα μη παραδοσιακών αγορών

Ο ΠΑΣΥΞΕ σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, κάνει προσπάθειες έτσι ώστε να προσεγγίσει τουρίστες και από μη παραδοσιακές αγορές όπως είναι το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και αγορές της Ασιατικής ηπείρου. Σύμφωνα με αποκλειστική συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ κ Ζαχαρία Ιωαννίδη στο Nomisma, γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να ενταχθεί η Κύπρος στα προγράμματα και πακέτα που συμπεριλαμβάνουν οι αγορές αυτές όταν επισκέπτονται την Ευρώπη, προκειμένου σταδιακά να δημιουργηθεί το φαινόμενο που να αιτιολογεί τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με αυτές τις χώρες.

Με βάση τα στοιχεία είμαστε με αρνητικό πρόσημο της τάξης του 1% όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών αλλά μεγαλύτερης μείωσης όσον αφορά τα έσοδα της τάξης του 2% ανέφερε ο κ Ιωαννίδης σημειώνοντας ότι ο ΠΑΣΥΞΕ και οι αρμόδιοι φορείς ανέμεναν ότι φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά μετά και από τις προηγούμενες χρονιές ρεκόρ, αλλά και σε συνάρτηση με τη δυναμική επάνοδο στη Μεσογειακή τουριστική αγορά κύριων ανταγωνιστικών προορισμών όπως της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας.

Όπως εξήγησε ο κ Ιωαννίδης, οι χώρες αυτές κατέγραψαν σημαντικές αυξήσεις στις προκρατήσεις τους καθώς το βιοτικό επίπεδο τους είναι το μισό από το αντίστοιχο στην Κύπρο, συνεπώς, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές και πακέτα για τους ξένους.

Είμαστε αναγκασμένοι να δεχθούμε τις μειώσεις στα έσοδα και την κερδοφορία μας για το ευρύτερο καλό τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ επισημαίνοντας ότι αν καθυστερούσαμε να ενεργήσουμε οι μειώσεις θα ήταν διψήφιες.

Είναι γεγονός πρόσθεσε ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η αύξηση των κλινών. Αυτό στοχεύουμε να διορθώσουμε τα επόμενα χρόνια με τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος για ενίσχυση της τουριστικής περιόδου και απάμβλυνσης της εποχικότητας είπε.

Μέσω της υλοποίησης εθνικής στρατηγικής τουρισμού, με ανάπτυξη των εξειδικευμένων μορφών τουρισμού και με τουρισμό που δε θα έχει ως κύριο κίνητρο τον ήλιο και την θάλασσα αλλά των εμπειριών και δραστηριοτήτων που μπορεί να απολαύσει από τη διαμονή του στο νησί, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό τόνισε. Εξάλλου, η Κύπρος προσφέρεται για ευρύτητα εμπειριών υπογράμμισε.

Οι αρμόδιοι φορείς επικεντρώνονται στο να διατηρήσουν οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες το ενδιαφέρον τους για το νησί αλλά και στην προσέλκυση νέων επιπρόσθετων τουριστών οι οποίοι έχουν εξειδικευμένα ενδιαφέροντα αναπτύσσοντας εξειδικευμένες μορφές τουρισμού.

Απευθυνόμενος στους ντόπιους, ο κ Ιωαννίδης τους κάλεσε όπως αξιοποιήσουν ακόμα και σήμερα τις προσφορές που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΥΞΕ και να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους, τονίζοντας ότι φέτος λόγω των πολύ υψηλών αεροπορικών ναύλων συμφέρει να κάνουν τις διακοπές τους στην Κύπρο.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ