Οι «έρευνες» στην Καρπασία από Barbaros και Yiavouz

Τελικά, όχι μόνο δεν βρήκαν φυσικό αέριο οι Τούρκοι στη θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας, αλλά αποδεικνύεται ότι οι έρευνες τους γίνονται για το θεαθήναι και έχουν μόνο πολιτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με έγκυρα ξένα δημοσιεύματα οι τουρκικές γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, έγιναν χωρίς να προηγηθούν οι αναγκαίες επιστημονικές μελέτες και χωρίς να γίνουν όσα χρειάζονται πριν από τέτοια επιχειρήματα.

Με άλλα λόγια, ο Ερντογάν για να μας αποδείξει ότι κάνει ότι θέλει στην περιοχή μας, έστειλε το Barbaros και το Yiavouz για κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Μαζί τους για συνοδεία έστειλε και κάμποσα αεροπλάνα και πλοία και προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα της σοβαρής ερευνητικής εργασίας, η οποία μάλιστα προστατεύεται και από στρατιωτικά μέσα.

Νομίζουμε ότι η Τουρκία πρέπει να σοβαρευτεί και να δει το μέλλον των Τ/κ μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι οι Τ/κ, οι οποίοι έμειναν όμηροι μιας στείρας και αναχρονιστικής αντίληψης που καλλιεργεί η Άγκυρα, η οποία βασικά τους χρησιμοποιεί για δικά της συμφέροντα.

IOS

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ