Το θέατρο του παραλόγου με το «Πόθεν Έσχες»

Αυτή η ιστορία με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των κρατικών αξιωματούχων, έχει καταντήσει περισσότερο κουτσομπολίστικο κους – κους, παρά εργαλείο πραγματικής διαφάνειας της δημόσιας ζωής.

Όπως γίνεται το «Πόθεν Έσχες» και κυρίως όπως παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, δεν συμβάλλει ούτε στο να εντοπιστούν τυχόν απατεώνες του δημοσίου, ούτε να βρεθούν κρατικοί αξιωματούχοι που εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις τους, ούτε να ανευρεθούν κάποιοι που πλούτισαν ανορθόδοξα. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι δεν συμβάλλει στην απαιτούμενη διαφάνεια για τα έργα και τις ημέρες όσων έχουν και ασκούν κρατική εξουσία.

Αντίθετα, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να εκτείθενται οι κρατικοί αξιωματούχοι στα μάτια της κοινής γνώμης και να γίνονται αιτία σχολιασμού στα καφενεία και στις κοινωνικές συνάξεις. Μάλιστα, τα κουτσομπολιά φτάνουν στο σημείο να θεωρούν άχρηστους όσους αξιωματούχους έχουν μικρή περιουσία και κλέφτες όσους έχουν μεγάλη περιουσία. Με άλλα λόγια ισοπεδώνουμε τα πάντα και τους πάντες.

Θεωρούμε ότι αυτό το θέατρο του παραλόγου πρέπει να τελειώσει. Τα περιουσιακά στοιχεία των αξιωματούχων μπορούν να υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (Γενική Εισαγγελία ή Ελεγκτική Υπηρεσία) και να μην δημοσιοποιούνται. Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες βρουν στοιχεία που να δικαιολογούν τη δίωξη του οποιουδήποτε να ακολουθούνται οι νενομισμένες διαδικασίες. Όμως, το σημερινό κατάντημα πρέπει να λάβει τέλος.

IOS

 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ