Ινδία: Με φοροελαφρύνσεις 20 δισ. δολ. στηρίζει την οικονομία

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την απότομη επιβράδυνση της οικονομίας της σε ένα άκρως δυσμενές διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση της Ινδίας μειώνει αισθητά τα βορολογικά βάρη για τις επιχειρήσεις. Ανακοίνωσε ένα πακέτο αξίας 20 δισ. δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή κατά 8 μονάδες και άλλα φορολογικά κίνητρα.

Οι επιχειρήσεις της χώρας θα φορολογούνται από 1ης Απριλίου με συντελεστή 22% έναντι 30% σήμερα. Ο συντελεστής θα είναι ένας από τους χαμηλότερους για τα εταιρικά κέρδη στην Ασία. Οι νέες εταιρείες που θα συσταθούν από 1ης Οκτωβρίου θα επιβαρύνονται με συντελεστή μόλις 15%- όσο και στη Σιγκαπούρη. Το οικονομικό επιτελείο του Ναρέντρα Μόντι ευελπιστεί ότι με τον τρόπο αυτό θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, που είναι η βραδύτερη της τελευταίας εξαετίας.

Στον απόηχο της απόφασης ο δείκτης του χρηματιστηρίου S&P BSE Sensex έκανε άλμα 5,3%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και μία δεκαετία. Ωστόσο τα κρατικά ομόλογα της χώρας δέχθηκαν σφυροκόπημα, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για επιδείνωση των δημοσιονομικών.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ