Νέα σκληρή κόντρα κυβέρνησης-ΑΚΕΛ αυτή τη φορά για την παιδεία

Νέα σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ, με φόντο αυτή τη φορά τον τομέα της Παιδείας. Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Στέφανου Στεφάνου περί «νέας επίδειξης αλαζονείας και αυταρχισμού από την κυβέρνηση», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου εξέδωσε ανακοίνωση.
 
«Είναι βεβαίως γνωστό ότι το ΑΚΕΛ έχει μιαν απολύτως συντηρητική στάση απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση που βελτιώνει και εκσυγχρονίζει τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
 
Αυτούσια η ανακοίνωση του Πρόδρομου Προδρόμου
 
Αντιπαρέρχομαι τους βαρείς χαρακτηρισμούς που και πάλι χρησιμοποιεί το ΑΚΕΛ σήμερα απευθυνόμενο στον Πρόεδρο και στην Κυβέρνηση. Για την όξυνση που τεχνηέντως θέλει να συντηρεί κρίνεται από τους πολίτες.
 
Το ΑΚΕΛ αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση και σε απόπειρες για να αποτραπεί η εφαρμογή της μεγάλης μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικά χρόνια, με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου.
 
Είναι βεβαίως γνωστό ότι το ΑΚΕΛ έχει μιαν απολύτως συντηρητική στάση απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση που βελτιώνει και εκσυγχρονίζει τη χώρα.
 
Αυτό που αποδεικνύεται τώρα είναι ότι το ΑΚΕΛ απέναντι στο μελετημένο και τεκμηριωμένο σχέδιο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των μαθητών/μαθητριών στα σχολεία, προτάσσει νοοτροπία και πολιτική ισοπέδωσης. Πιστεύουν ότι δεν πρέπει το σχολείο και το Υπουργείο, οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά, να γνωρίζουν κατά πόσον η διδασκαλία και το πρόγραμμα αποδίδουν και αν στην πορεία χρειάζονται διορθώσεις, αλλαγές, μεγαλύτερη προσπάθεια.
 
Εκείνο που θα πρέπει, όμως, να διευκρινίσει το ΑΚΕΛ είναι με ποιά λογική, αφού μειοψήφισε η δική του πρόταση στις προεδρικές εκλογές και οι πολίτες ενέκριναν το Πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη και τη μεγάλη μεταρρύθμιση που προχωρά στην εκπαίδευση, προσπαθεί τώρα με κάθε τρόπο, χωρίς να έχει καν προτάσεις, να εμποδίσει την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος και τις σχετικές μεταρρυθμίσεις;
 
Με ποιά λογική την ώρα που υπάρχει πρόσφατα εγκεκριμένη από τη Βουλή νομοθεσία προσπαθεί να επιβάλει με το «έτσι θέλω» τη δική του άποψη και ενθαρρύνει ενέργειες που αντιβαίνουν στην εφαρμογή της νομοθεσίας και δημιουργούν αναστάτωση στα σχολεία;
 
Αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης έκαναν νέα επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και κοινωνικής αναλγησίας.
 
Την ώρα που απαιτείται διάλογος για την Παιδεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιλέγει να επιτεθεί στις εκπαιδευτικές οργανώσεις διακηρύσσοντας με στόμφο ότι είναι η κυβέρνηση που κυβερνά. Μα ακριβώς επειδή είναι η κυβέρνηση που κυβερνά –ή, καλύτερα, που θα έπρεπε να κυβερνά- είναι και αυτή που ευθύνεται και κρίνεται για την κατάσταση και στην παιδεία. Για την υποστελέχωση και την προχειρότητα. Για τους πειραματισμούς όπως οι εξετάσεις 4μήνων. Για το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας ο κ. Χαμπιαούρης μετρά καθημερινά νέες αποτυχίες, νέες γκάφες και νέες συγκρούσεις. Αν είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με ποιον λογαριάζουν να μιλήσουν για την Παιδεία; Ο Πρόεδρος και ο Υπουργός του έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη για τη νέα σύγκρουση που εκτυλίσσεται στην εκπαίδευση, με θύμα τους μαθητές και την παιδεία του τόπου.
 
Στην οικονομία –όπως επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά χθες στη Βουλή- οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν συγκινούνται από την αφόρητη ταλαιπωρία και την υποβάθμιση της ζωής σε κοινότητες και απομακρυσμένες περιοχές του τόπου όπου η Ελληνική Τράπεζα έκλεισε τα υποκαταστήματά της, αλλά επιμένουν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα λουκέτα, κι άλλες απολύσεις εργαζομένων. Ενώ η κοινωνία βιώνει τις επιπτώσεις από το έγκλημα στο Συνεργατισμό, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης λέει ότι δεν παραιτείται γι’ αυτό ούτε και η κυβέρνησή του αναλαμβάνει την όποια ευθύνη.
 
Με άλλα λόγια, οι κυβερνώντες επιβεβαιώνουν ότι ούτε ντρέπονται, ούτε μετανιώνουν για το κλείσιμο του Συνεργατισμού. Ήταν άλλωστε συνειδητή και οργανωμένη στρατηγική κυβέρνησης και ΔΗΣΥ να κλείσουν το Συνεργατισμό, να τον παραδώσουν σε μια ιδιωτική τράπεζα και να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στην αυθαιρεσία των τραπεζών.
 
Οι κυβερνώντες συστηματικά περιφρονούν με έπαρση τους εργαζόμενους, τις επαγγελματικές ομάδες, τους συνταξιούχους, το μαθητόκοσμο, όσους δηλαδή δεν ανήκουν στα τζάκια και τους προνομιούχους.
 
Αυτή η πολιτική μαζί με αυτό το ήθος και ύφος εξουσίας που έφεραν μαζί τους συμπυκνώνουν όλα όσα πρεσβεύει και εφαρμόζει σε βάρος του λαού και της κοινωνίας η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού. Ανικανότητα, αλαζονεία, αυταρχισμός, κοινωνική αναλγησία.
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ