Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Κάνναβης νέο μέλος του ΚΕΒΕ

Ένα νέο μέλος απόκτησε στο κατάλογο του ΚΕΒΕ. Πρόκειται για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Κάνναβης που σκοπό έχει να επωφεληθεί από τις ιατρικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η κάνναβη αλλά και να ενισχύσει σημαντικά το κομμάτι της Κυπριακής οικονομίας.

Μάλιστα, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΕΒΕ, η Ιδρυτική Συνέλευση του Συνδέσμου “Cyprus Cannabis Association”, με κύριους στόχους να εκπροσωπεί όλους τους ενδιαφερόμενους και ενώσεις που μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη μιας ζωντανής, βιώσιμης και ανθηρής βιομηχανίας κάνναβης στην Κύπρο vα εκπροσωπεί τη βιομηχανία κάνναβης ενώπιον της κυβέρνησης, τα θεσμικά όργανα και τα υπουργεία, όπως επίσης να προωθήσει την επιμόρφωση, έρευνα και ανάπτυξη του τομέα στη Κύπρο.

Οι διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την βιομηχανία της κάνναβης κινούνται ταχέως, καθώς τα ιατρικά οφέλη από τη θεραπεία με κανναβινοειδή που προκύπτουν από έναν αυξανόμενο αριθμό επιστημονικών μελετών, δείχνουν ότι η ιατρική κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διάφορων συμπτωμάτων όπως μεταξύ άλλων πόνο, φλεγμονή, εντερική νόσο, επιληπτικές κρίσεις, ναυτία, καρκίνο, AIDS, πολλαπλή σκλήρυνση.

Η Κύπρος έχει μοναδική ευκαιρία να εδραιώσει ηγετική θέση στη βιομηχανία κάνναβης και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η οικονομία θα επωφεληθεί σημαντικά από τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που θα αναπτυχθούν, τις επιπρόσθετες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν καθώς και την παραγωγή, τη διανομή, την επεξεργασία και την εξαγωγή κάνναβης που θα καλλιεργείται στην Κύπρο.

Τα Ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου είναι οι εταιρείες

Athos ΗQ Group Business Services (Cyprus) Ltd

Alexander College Education Ltd

Constantinos Hadjiandreou

Deloitte Ltd

Harneys Law firm

KPL Biomedical Labs

Logera Consulting Ltd

Magda Kozikowska

Olivier Sigolet

Quality Group

Remedica Ltd

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν εξελέγησαν οι αξιωματούχοι του Συνδέσμου.

Πρόεδρος εξελέγει η κυρία ΄Αντρια Ανδρέου, Αντιπρόεδρος ο κύριος Κωνσταντίνος Χατζηανδρέου, Γραμματέας η κυρία Magda Kozikowska και

Ταμίας ο κύριος Κυριάκος Λάμπρου

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ