Παράνομη στρατιωτική άσκηση της Άγκυρας μέχρι το απόγευμα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Με νέα παράνομη Νavtex η Τουρκία δέσμευσε, τμήμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό το πρόσχημα της διεξαγωγής στρατιωτικής άσκησης.

Με βάση την παράνομη οδηγία προς ναυτιλομένους που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, η άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται νότια της Κύπρου και συγκεκριμένα στην περιοχή των οικοπέδων 1,5,6 και 7 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Όπως αναφέρεται η στρατιωτική άσκηση, ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, από τις 4:00 τα ξημερώματα και θα διαρκέσει μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Η νέα τουρκική πρόκληση ήρθε ως απάντηση στην γαλλοκυπριακή ναυτική άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή του τεμαχίου 7, σε απόσταση πάντως, από το σημείο στο βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Όπως άλλωστε επιβεβαίωσαν το περασμένο Σάββατο Λευκωσία και Παρίσι, στην άσκηση συμμετέχουν δύο φρεγάτες του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εμμέσως πλην σαφώς, προανήγγειλε την πραγματοποίηση και νέας άσκησης με την συμμετοχή της Ιταλίας και της Ελλάδος.

Ενώ παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι γαλλικές φρεγάτες να παραμείνουν στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και μετά το τέλος της γαλλοκυπριακής άσκησης.

Όσα λιγότερα λέγονται δημοσίως τόσο το καλύτερο, κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ