Διάσημα αυτοκίνητα από το παρελθόν πατούν γκάζι στην ηλεκτροκίνηση

Ένα ταξίδι από το παρελθόν στο σήμερα ευελπιστεί να πραγματοποιήσει η βρετανική εταιρεία Lunaz Design, φέρνοντας στον 21ο αιώνα όμορφα και διάσημα αυτοκίνητα και εξοπλίζοντάς τα με ηλεκτροκίνηση.

Προς το παρόν, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια πλήρως ηλετροκινούμενη οκταθέσια Rolls-Royce Phantom V του 1961 και σε μια Jaguar XK120 του 1953.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στο στούντιο της στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας, η εταιρεία ξεκινά με το να αφαιρέσει τα πάντα από το αυτοκίνητο, κρατώντας μόνον το μεταλλικό σκελετό.

Με τρισδιάστατο σκάνερ, σχεδιάζει σε υπολογιστή το σύστημα κίνησης ώστε να είναι τέλεια η προσαρμογή του.

Παράλληλα, στα σχέδια περιλαμβάνεται σύστημα πρόσφυσης και προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πορείας, καθώς και άλλα βοηθήματα, τα οποία επιτρέπουν στο vintage αυτοκίνητο να λειτουργεί ως όχημα της εποχής μας - και του μέλλοντος.

Στο εσωτερικό τοποθετείται εξοπλισμός όπως GPS και σύστημα ψύξης – θέρμανσης, ενώ τα αρχικά καντράν προσαρμόζονται στην ηλεκτροκίνηση.

Δύο σετ μπαταριών δίνουν στο όχημα δυνατότητα διαδρομής περισσότερων των 400 χιλιομέτρων πριν την επαναφόρτιση, ενώ τα συστήματα κίνησης δίνουν ιπποδύναμη μεταξύ 135 ίππων και 590 ίππων.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ