Καίνε οι ρύποι - κι εμείς τους κάνουμε να καίνε περισσότερο!

Υπερδιπλάσιο, λοιπόν, το κόστος της αγοράς δικαιωμάτων ρύπων για το 2020, αφού η ΑΗΚ περιέλαβε σχετικά 86 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της. Και, βεβαίως, όλο αυτό το κόστος θα περάσει σε εμάς τους καταναλωτές, αφού η Κυπριακή Πολιτεία έχει επιδείξει απίστευτη αναποτελεσματικότητα ως τώρα στην απαιτούμενη προσπάθεια βελτίωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, με αιχμή την αντικατάσταση του μαζούτ από το φυσικό αέριο στην παραγωγή ηλεκτρισμού.

Αυτά προστίθενται στα περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ που ως τώρα έχουμε πληρώσει και ακόμη θυμάμαι τις περσινές δηλώσεις, ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας και Προέδρου του Ταμείου για τις ΑΠΕ Αντώνη Ιωάννου κατά τις οποίες «υπολογίζουμε ότι αν όλα πάνε καλά» το φυσικό αέριο να έρθει στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2020... Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις, αφού είναι υπεραισιόδοξο, πλέον και το 2022 για να είναι όλα έτοιμα με τις υποδομές FSRU

Μήπως πρέπει να ξαναδούμε εκείνη την πρόταση για το ισραηλινό αέριο που έχει κάνει η Energean την οποία τη βάλαμε στο συρτάρι, αφού θελήσαμε να φτιάξουμε (ένα ακόμη) μονοπώλιο στην αγορά. Η πρόταση προέβλεπε αέριο από το Ισραήλ μέσα στο 2021, άρα σε ενάμιση περίπου χρόνο θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να μειώνουμε σταδιακά τα χαράτσια από τα δικαιώματα! 

ios

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ