ΚΕ: Η κυβέρνηση έκανε αλλαγές στο Επενδυτικό Πρόγραμμα, ενώ το ΑΚΕΛ ουδέποτε ανέλαβε ευθύνες

Η κυβέρνηση έλαβε και εφάρμοσε αποφάσεις και αλλαγές στο Επενδυτικό Πρόγραμμα, ενώ το ΑΚΕΛ ουδέποτε ανέλαβε ευθύνες για διαφόρων ειδών συναλλαγές και πολιτογραφήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.


Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Προδρόμου είπε ότι το ΑΚΕΛ ρωτά για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις. Ήταν, ανέφερε, η τροποποίηση του προγράμματος το 2018, τα κριτήρια που πρόσθεσαν ασφαλιστικές δικλείδες και οι αυστηρότεροι έλεγχοι. Ήταν χτες, συνέχισε, η αιτιολογημένη αποστέρηση της υπηκοότητας σε περιπτώσεις που επιβαλλόταν. «Προφανώς τέτοιες αποφάσεις δεν εμπνέουν το ΑΚΕΛ. Θα προτιμούσε να καταγγέλλουμε τη χώρας μας».

Όσον αφορά πολιτικές ευθύνες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος, «όταν αναλάβει το ΑΚΕΛ ευθύνες για διαφόρων ειδών συναλλαγές και απαράδεκτες πολιτογραφήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, τις οποίες μάλιστα ουδέποτε ανακάλεσε, τότε θα ξαναμιλήσουμε».

Ερωτηθείς αν το θέμα ανάληψης πολιτικών ευθυνών από πλευράς ΑΚΕΛ για τη δική του διακυβέρνηση, είναι επαρκές επιχείρημα της παρούσας διακυβέρνησης για την ανάληψη των δικών της πολιτικών ευθυνών, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «δεν χρειάζονται επιχειρήματα. Η Κυβέρνηση διαπίστωσε ότι υπάρχουν κάποια κενά σε παλαιότερες φάσεις εφαρμογής του Προγράμματος, ενδεχομένως υπήρξαν κάποιες αποφάσεις που έπρεπε να αναθεωρηθούν λόγω νεότερων στοιχείων, και πήρε αποφάσεις και τις εφάρμοσε».

Στο παρελθόν, κατέληξε, δεν είχαμε δει ποτέ να διορθώνονται ενδεχομένως λάθη ή κενά για πολιτογραφήσεις που έγιναν και που δεν έπρεπε να γίνουν.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ