Η παράταση του Σχεδίου Εστία δεν εγγυάται την επιτυχία του

Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου δόθηκε στο Σχέδιο Εστία. Αιτία, η μη ανταπόκριση των ενδιαφερομένων για να εγγραφούν στο νέο Σχέδιο. Η στήλη από της ανακοινώσεως του Σχεδίου Εστία έθεσε τις επιφυλάξεις της, τονίζοντας τις εμφανείς αδυναμίες του. Σήμερα, δυστυχώς, οι επιφυλάξεις μας επιβεβαιώνονται.

Εμείς θεωρούμε ότι ούτε η παράταση θα δώσει λύση. Και δεν θα δώσει, γιατί οι επηρεαζόμενοι δεν πείστηκαν ότι αυτό είναι ένα χρηστικό εργαλείο που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα των δανείων τους.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταστήσει το Σχέδιο Εστία πιο ελκυστικό (γιατί θα αντιδράσουν, με το δίκιο τους, οι φορολογούμενοι), εκείνο που απομένει είναι να απλοποιηθούν οι διαδικασίες του και να προβληθεί καλύτερα το νέο Σχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν πιο απλές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του και να επεξηγηθεί καλύτερα στους πολίτες. Ίσως, με αυτές τις κινήσεις να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι να για συμμετάσχουν, διαφορετικά το Σχέδιο Εστία θα πεταχθεί στις ελληνικές καλένδες, όπως και άλλες απόπειρες για μείωση των «κόκκινων δανείων»...

ΙΟS

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ