Επιθυμία Λουξεμβούργου για αξιοποίηση πλέγματος συνεργασιών Κύπρου στη Μέση Ανατολή

Την επιθυμία για περαιτέρω αξιοποίηση του πλέγματος συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Κύπρος με τις χώρες της Μέσης Ανατολής από τα μικρά ευρωπαϊκά κράτη, περιλαμβανομένου και του Λουξεμβούργου, εξέφρασε ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα Paul Steinmetz, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου για την επικείμενη διοργάνωση στην Κύπρο της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών της Ευρώπης.

«Ανταλλάγηκαν, μεταξύ άλλων, απόψεις για τους τρόπους βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ των μικρών κρατών στο ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο και την ανάγκη δυναμικής παρέμβασής τους σε αυτά τα πλαίσια», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «μιλώντας για το πλέγμα των συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Κύπρος με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ο κ. Steinmetz εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω αξιοποίησή του από τα μικρά ευρωπαϊκά κράτη, περιλαμβανομένης της χώρας του».

Σημειώνοντας τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Λουξεμβούργου, εκφράστηκε από κοινού η βούληση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και την ανάπτυξη συνεργειών, ειδικότερα στον τομέα των υπηρεσιών, της παιδείας, της έρευνας και της τεχνολογίας, σημειώνεται.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, ενόψει και της επικείμενης τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο, καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ