Κέρκυρα: Κατέληξε από σηπτικό σοκ κοριτσάκι δύο ετών - Δώρισαν τα όργανά του οι γονείς

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή το κοριτσάκι ηλικίας δύο ετών, το οποίο μεταφέρθηκε στις 3 Δεκεμβρίου από την Παιδιατρική Κέρκυρας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάτρας, μετά από βαρύ σηπτικό σοκ που υπέστη.

Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα 24ωρα, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η υγεία του παιδιού φάνηκε να σταθεροποιείται και το ίδιο να ξεπερνά τον κίνδυνο, όπως ανέφερε η παιδίατρος-Α' Επιμελήτρια του Νοσοκομείου Χρυσούλα Μαραγκού, από την ενημέρωση που είχε, «σημειώθηκε μία επιπλοκή στην υγεία του και το παιδί υπέστη εμβολικό επεισόδιο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του».

Το κοριτσάκι, το οποίο δεν είχε εμβολιαστεί, είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου και οι θεράποντες ιατροί, όταν διέγνωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να το σταθεροποιήσουν, καθώς δεν έβρισκαν ούτε τον παλμό της καρδιάς του.

Την ίδια ημέρα το παιδί διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς λόγω κακοκαιρίας κατέστη αδύνατη η μεταφορά του με αεροσκάφους C-130, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου. Εκεί οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή και να σώσουν τα ζωτικά όργανά του μετά το σοβαρό σηψαιμικό σοκ που υπέστη από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.

Η κ. Μαραγκού επιβεβαίωσε πως, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με το Νοσοκομείο Πατρών, «οι γονείς του, που είναι Ρομά, βρήκαν το ψυχικό σθένος να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη για να παραμείνουν στη ζωή».

Σύμφωνα με την ίδια, τα ιατρικά αποτελέσματα για τα αίτια της μεταβολής της κατάστασης του δίχρονου κοριτσιού είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα εξετάζει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάτρας, «που ανέλαβε αυτό το δύσκολο ιατρικό περιστατικό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ