Το όραμα Ερντογάν και οι αντιδράσεις μας

xΑν και βρισκόμαστε σε γιορτινή περίοδο, εντούτοις δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στις νέες τουρκικές απειλές τόσο κατά της Κύπρου, όσο και κατά της Ελλάδας. Βλέποντας και ακούοντας τον Ερντογάν και τους υποτακτικούς του κατανοούμε ότι έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική και το διεθνές δίκαιο.

Με επιχείρημα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις της ΝΑ Μεσογείου, απειλούν θεούς και δαίμονες για να κάνουν το δικό τους.

Οι προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, η παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη και οι πολεμικές ιαχές της Άγκυρας, δείχνουν ότι είναι διατεθειμένη να τραβήξει στα άκρα τη σύγκρουση.

Εμείς και η Ελλάδα σωστά παίζουμε στο διπλωματικό πεδίο, όμως παράλληλα πρέπει να δείξουμε στον Ερντογάν και την αποφασιστικότητα μας για προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας τόσο στη θάλασσα, όσο και στο έδαφος. Και αυτό μπορεί να γίνει με τις συμμαχίες που έχουμε κτίσει με γειτονικά κράτη, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, κ.ά.

Προσοχή, λοιπόν, γιατί οι μέρες είναι πονηρές και δεν δικαιολογούνται λάθη ή παραλείψεις. Ο Ερντογάν περιμένει το δικό μας λάθος για να βάλει μπρος το ισλαμικό όραμα του για τη «Γαλάζια Πατρίδα». Ας τον αφήσουμε να ονειρεύεται…

IOS

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ