Σαββίδης: Άνθρωποι της UEFA έρχονται για τους κόκκινους φακέλους

Η απόφαση των διαιτητών για επ’ αόριστον αποχή από τους αγώνες ανάγκασε την ΚΟΠ να προχωρήσει στην αναβολή όλων των αγώνων μέχρι νεοτέρας. Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης και ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, προσπαθούν από κοινού να πείσουν τον Σύνδεσμο Διαιτητών να αλλάξει την απόφαση του και να μην προχωρήσει σε αποχή, προκειμένου να γίνουν κανονικά το σαββατοκύριακο οι αγώνες όλων των πρωταθλημάτων.

Οι επόμενες ώρες κρίνονται ιδιαίτερα καθοριστικές και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια κατάληξη θα έχει αυτή η προσπάθεια.

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, την ηγεσία της Αστυνομίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης.

Ο Υπουργός μίλησε για το θέμα των κόκκινων φακέλων και είπε ότι αναμένεται κάθοδος ανθρώπων της UEFA στην Κύπρο για να βοηθήσουν στην υπόθεση. Τόνισε, ωστόσο, ότι η στοιχειοθέτηση υπόθεσης δεν είναι εύκολη.

Οι δηλώσεις του:

«Θέλουμε καταρχάς να καταδικάσουμε με όλη τη δυνατή ένταση τις ενέργειες τις βομβιστικής επίθεσης εναντίον συγκεκριμένου διαιτητή, ανεξάρτητα κινήτρων, είναι ένα θλιβερό γεγονός. Όσο και για την επίθεση και για τους κόκκινους φακέλους που δυστυχώς έκαναν την εμφάνιση τους.

Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και είναι εποικοδομητικός ο σκοπός από όλους μας. Ξέρετε όλοι και διαπιστώθηκε ότι η εξιχνίαση αδικημάτων, όπως τη χειραγώγηση αγώνων και τη βομβιστική επίθεση. Δυστυχώς τα στοιχεία που έρχονται από τους κόκκινους φακέλους δεν είναι εύκολη η στοιχειοθέτηση για τη χειραγώγηση αγώνων. Ελπίζουμε ότι κάποιοι θα μιλήσουν.

Πήραμε κάποιες αποφάσεις. Πρώτη απόφαση την οποία μπορούμε να ανακοινώσουμε, είναι για να ζητηθεί βοήθεια σε τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη από κλιμάκια της UEFA.

Μίλησε ο πρόεδρος με άτομα της UEFA και ελπίζουμε ότι θα έρθουν στην Κύπρο για να μπορέσουν να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τις Αρχές αλλά και ειδικότερα για τους κόκκινους φακέλους. Πήραμε κι άλλες αποφάσεις και άλλα μέτρα τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας τα οποία στο στάδιο αυτό δεν θα ανακοινώσουμε.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω την ανησυχία του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμμερίζεται την αγωνία όλων για τα θλιβερά συμβάντα. Και θα συγκαλέσει σύσκεψη τόσο για το θέμα των σταδίων αλλά θα συζητήσει επίσης θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Τελειώνοντας, θέλω να επαναλάβω τη βούληση της κυβέρνησης για να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Θέλω να πω ότι η κυβέρνηση θέσπισε τον κανονισμό για την ποινή που προκύπτει για τις χειραγωγήσεις αγώνων. Πρέπει επίσης να θυμίζω και να κάνω έκκληση ότι η κυβέρνηση έχει ενώπιον της τον νόμο για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις».

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ