Βροχές, καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες μέρες - Πρόγνωση καιρού

Σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή θα συνεχίσει να κυμαίνεται τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία στην Κύπρο, με το «μενού» του καιρού να περιέχει βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Συγκεκριμένα, απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατα διαστήματα θα χιονίζει ενώ στα ορεινά και τα υπήνεμα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά το πλείστον συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια και τα ορεινά. Στα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός μέχρι τα ημιορεινά.
 
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής τα οποία είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά νεφώσεις που θα πυκνώσουν θα φέρουν λίγες μεμονωμένες βροχές και χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με περαιτέρω αύξηση των θερμοκρασιών οι οποίες όμως θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 77 εκατοστά.
TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ