Φονικό Πάφος: Μόλις σήμερα αντιλήφθηκαν το κενό της νομοθεσίας - Το διάταγμα εκδίδεται απλά για να εκδίδεται

Μια πληροφορία σχετικά με την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο καταζητούμενος για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 31χρονης μητέρας, έθεσε σήμερα σε συναγερμό την Αστυνομία. 


Όπως ανέφερε στον Αντέννα ο Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι. «Δυστυχώς έχουν γίνει κάποιες έρευνες σε διάφορα σημεία της επαρχίας Πάφου, όσο και σε άλλες πόλεις, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα».

Ο κ. Αντρέου δήλωσε ότι είχε γίνει καταγγελία στην Αστυνομία από τη συγκεκριμένη γυναίκα στις 10 Ιανουαρίου 2020. Είχε γίνει μια πρώτη επαφή τέλος Δεκεμβρίου 2019, αλλά η συγκεκριμένη γυναίκα δεν προσήλθε σε κατάθεση, και σε συνεργσία μαζί με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας προσπαθήσαμε και πείσαμε τη γυναίκα όπου έκανε και την κατάθεση στις 10/01.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αντρέου, προχώρησαν στη σύλληψη του 42χρονου εν διαστάσει συζύγου της, όπου και οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου, όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα προφυλάκισής του για δυο ημέρες και με τη λήξη της προφυλάκισης η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου όπου ζητήθηκε και εξασφαλίστηκε διάταγμα απομάκρυνσής του και κάποιοι άλλοι περιοριστικοί όροι, όπως να παρουσιάζεται αυτός να παρουσιάζεται δυο φορές τη βδομάδα σε κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

Όπως αποκάλυψε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας μόλις χθες ανακάλυψαν ότι δεν παρακολουθεί κάποιος το διάταγμα, λόγω του ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Η Αστυνομία επεμβαίνει όταν λαμβάνει πληροφορία ότι το διάταγμα παραβιάζεται, στη συνέχεια εντοπίζεται το πρόσωπο εντοπίζεται το πρόσωπο που παραβιάζει το διάταγμα και συλλαμβάνεται για το αδίκημα παρακοής διατάγματος.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ