Κρεμλίνο: Παρανοϊκά τα περί ρωσικής ανάμειξης στις φετινές αμερικανικές εκλογές

Αυξανόμενο αριθμό δημοσιευμάτων περί υποτιθέμενων προσπαθειών της Ρωσίας να παρέμβει στην ψηφοφορία, αναμένει το Κρεμλίνο, καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας άρθρο της εφημερίδας «New York Times» στο οποίο υποστηρίζεται ότι η Μόσχα «αναμειγνύεται στην προεκλογική εκστρατεία του 2020 προσπαθώντας να επανεκλεγεί ο πρόεδρος Τραμπ».

«Πρόκειται για άλλο ένα σε μια σειρά παρανοϊκών δημοσιευμάτων και με λύπη μας λέμε πως ο αριθμός τους θα αυξάνεται καθώς θα πλησιάζουν οι εκλογές. Βεβαίως δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τους «New York Times», «αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών προειδοποίησαν τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων» για φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές στη διάρκεια μιας διαβαθμισμένης ενημέρωσης, η οποία «θύμωσε τον κ. Τραμπ, ο οποίος παραπονέθηκε πως οι Δημοκρατικοί θα τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του».

«Την επομένη της ενημέρωσης των βουλευτών, που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος επέπληξε τον Τζόζεφ Μαγκουάιρ, τον απερχόμενο ασκούντα χρέη διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών, επειδή επέτρεψε να λάβει χώρα η ενημέρωση αυτή, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τι διημείφθη», επισήμανε η εφημερίδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος αργότερα «ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά τον κ. Μαγκουάιρ με τον Ρίτσαρντ Γκρενέλ, τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία και διαπρύσιο υποστηρικτή του Τραμπ».

Ο Τζο Μαγκουάιρ ήταν φαβορί για να γίνει μόνιμος διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, όμως, σύμφωνα με την «Washington Post», ο Τραμπ στράφηκε εναντίον του όταν ενημερώθηκε γι’ αυτή τη διαβαθμισμένη ενημέρωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, AFP

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ