Σε επαρχία που συνορεύει με το Ιράν το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο Αφγανιστάν

Το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη δυτική επαρχία Χεράτ επιβεβαίωσαν σήμερα οι αρχές του Αφγανιστάν και κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια περιοχή που συνορεύει με το Ιράν, χώρα στην οποία έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών από τον Covid-19 εκτός Κίνας.

«Καλώ τους πολίτες να μένουν σπίτια τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φεροζουντίν Φερόζ αναφερόμενος στην Χεράτ, που αποτελεί πύλη προς το Ιράν.

Όπως ανέφερε χθες στέλεχος του υπουργείου Υγείας τρία ύποπτα κρούσματα στην επαρχία αυτή του Αφγανιστάν αφορούν ανθρώπους που μόλις είχαν επιστρέψει από το Ιράν. Το επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορά έναν 35χρονο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την πόλη Κομ του Ιράν, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού, και πλέον έχει τεθεί σε καραντίνα, επεσήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το Αφγανιστάν ανέστειλε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όλες τις χερσαίες και από αέρος μετακινήσεις από και προς το Ιράν.

Εκατομμύρια Αφγανοί ζουν στο Ιράν και συχνά διασχίζουν τα σύνορα με αυτοκίνητα ή λεωφορεία για να δουν την οικογένειά τους ή σε αναζήτηση εργασίας.

Ένας οδηγός ταξί δήλωσε στο Reuters ότι είδε περισσότερα από 100 αυτοκίνητα με επιβάτες στην ιρανική πλευρά των συνόρων, όμως οι αρχές δεν τους επέτρεπαν να εισέλθουν στο αφγανικό έδαφος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ