Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής ο Youssef Nasr

Print Friendly and PDF

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του συγκροτήματος αποφάσισε το διορισμό του Γιούσεφ Νασρ ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, με στόχο την ανάληψη της προεδρίας του σώματος.

Σύμφωνα με την τράπεζα, ο διορισμός υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) και θα τεθεί σε ισχύ όταν θα υπάρξει διαθέσιμη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Μετά την έγκριση της ΕΚΤ και το διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, ο κ. Νασρ θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Γιούσεφ Νασρ είναι Αμερικανός πολίτης, γεννημένος στις 21 Σεπτεμβρίου 1954 στο Λίβανο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, απ’ όπου απέκτησε τίτλους BA και MA στα Μαθηματικά και στο Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ απ’ όπου απέκτησε MBA.

Διαθέτει εκτενή τραπεζική εμπειρία στον Όμιλο HSBC. Εντάχθηκε στον HSBC το 1976 και αφυπηρέτησε το 2010 έχοντας υπηρετήσει ως Πρόεδρος αλλά και σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε διάφορες τοποθεσίες, όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Τορόντο, Βανκούβερ, Σάο Πάολο και Ντουμπάι.

Από το 1997 έως το 1999 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC Καναδά και από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC ΗΠΑ και της HSBC Βορείου Αμερικής.

Από το 2003 έως το 2006 ήταν Πρόεδρος της HSBC Βραζιλίας και Γενικός Διευθυντής Ομίλου της HSBC Νοτίου Αμερικής.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HSBC στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Συμμετέχει επίσης στη διδασκαλία του προγράμματος FIDE, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κεντρική Τράπεζα της Μαλαισίας, για την επιμόρφωση Διοικητικών Συμβούλων Xρηματοπιστωτικών Iδρυμάτων στην εταιρική διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων, τη στρατηγική και ηγετικές ικανότητες. Επίσης διδάσκει στο πρόγραμμα Executive MBA του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και ασχολείται και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο κ. Νασρ είναι σήμερα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Metin Mitchell & Company, μιας εταιρείας εξευρέσεως εκτελεστικών στελεχών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με έδρα το Ντουμπάι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Brookfield Asset Management, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση πέραν των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής. Συμμετέχει επίσης με διάφορες ιδιότητες σε  άλλους οργανισμούς στις ΗΠΑ και την Κίνα.