Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Print Friendly and PDF

Λίγο πριν το νήμα του τερματισμού, φαίνεται πως βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, μετά από ένα σκληρό τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων που ήδη το πρωί της Τετάρτης είχε ξεπεράσει τις τριάντα ώρες, δίχως διάλειμμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά από μια επίπονη μάχη των διαπραγματευτικών ομάδων Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, υπάρχει ήδη συμφωνία και για το μοίρασμα των Υπουργείων.

Όπως μεταδίδει με αποκλειστικές της πληροφορίες η εφημερίδα Μπιλντ, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα παίρνει τα Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Εργασίας.

Οι Χριστιανοδημοκράτες –μεταξύ άλλων- παίρνουν τα Υπουργεία Οικονομίας και Άμυνας.

Ωστόσο, αναμένονται οι επίσημες δηλώσεις για να επιβεβαιωθούν όλα τα ανωτέρω.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει στη γερμανική πρωτεύουσα φήμες πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη φάση και είναι πιθανό να διακοπούν.

Αρχικός στόχος ήταν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης να έχουν λήξει την περασμένη Κυριακή.

Η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών πρέπει να υπερψηφιστεί σε ειδική ψηφοφορία από τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκαν κατά 24.000 και έχουν φθάσει τις 464.000.