Πρώτη Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία από την Ελληνική Τράπεζα

Η Ελληνική Τράπεζα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας - Εθελοντή Αιμοδότη, πραγματοποίησε την 1η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία για το προσωπικό της, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα αυστηρά μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Τράπεζας, η αιμοδοσία θεωρείται από πολλούς η υπέρτατη μορφή εθελοντισμού, αφού ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει βοήθεια, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. «Συμβάλλοντας σε αυτό τον ιερό σκοπό, η ομάδα εθελοντών και το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα και με περίσσεια κοινωνική ευαισθησία προσέφερε το πιο πολύτιμο δώρο για ενίσχυση του Κέντρου Αίματος. Η προσέλευση του προσωπικού στις αιμοδοσίες ήταν μαζική, συμβάλλοντας έμπρακτα στη διατήρηση της Κύπρου στις πρώτες θέσεις μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών, που φτάνει το 9% του πληθυσμού», αναφέρεται.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης, σε δηλώσεις του χαιρέτισε την προσπάθεια του προσωπικού για την Παγκύπρια Αιμοδοσία της Ελληνικής Τράπεζας, ευχαρίστησε την ομάδα που την διοργάνωσε και απηύθυνε τα σέβη σε όλο το προσωπικό που ήρθε στα γραφεία της Ελληνικής για να δώσει το αίμα του προς εκείνους που το χρειάζονται.

Ακολούθως, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας, Γιώργος Χριστοδουλίδης, ευχαρίστησε την εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας και δήλωσε περήφανος για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία διεξάγεται σε όλες τις περιφέρειες.

Η ομάδα εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έχει θέσει ως στόχο την ενεργό δράση της σε διάφορους πυλώνες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα βάσει του πλάνου ενεργειών που έχει προγραμματιστεί για το 2020.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ