Αρχίζει από σήμερα η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου

Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα, 13 Ιουλίου, η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης υλοποίησης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου, Στασικράτους, Ευάγορου.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «αύριο θα κλείσει για οχήματα το πρώτο τμήμα από τον κόμβο των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού, Διγενή Ακρίτα και Μακαρίου, μέχρι το κτίριο 360».

Σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας δεν θα επηρεαστεί καθόλου η πρόσβαση πεζών στην εμπορική Λεωφόρο.

«Θα ήθελα να ζητήσω από τους συμπολίτες μας και τους επηρεαζόμενους είτε είναι διερχόμενοι οδηγοί, είτε είναι καταστηματάρχες, είτε έχουν γραφεία στην οδό ότι ο κύριος εμπορικός άξονας είχε μια φθίνουσα πορεία εδώ και δεκαετίες. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτή την αποψίλωση ήταν και είναι η αναβάθμιση της οδού», σημείωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας.

Ο κ. Γιωργκάτζης, χαρακτήρισε την αναβάθμιση του τριγώνου ως ένα εξωτερικό mall το οποίο θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον εμπορικό ανταγωνισμό σε άλλες περιοχές ώστε να μπορέσει να «ζωντανέψει» ξανά.

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως «όλη η περιοχή και όλα τα έργα αυτό τον στόχο έχουν να αναβαθμίσουν αισθητικά με τον ίδιο τρόπο την οδό αλλά να την καταστήσουν επίσης πιο λειτουργική».

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Λεωφόρου Μακαρίου που θα έχει διάρκεια περίπου 13 μήνες θα ακολουθήσουν άλλε δύο φάσεις οι οποίες θα ολοκληρώσουν το στολίδι της πρωτεύουσας. Γι’ αυτό ο Δήμαρχος ζητά την κατανόηση των επηρεαζόμενων.

Ο κ. Γιωρκάτζης σημείωσε επ’ αυτού «δυστυχώς θα ταλαιπωρήσει κάποιους και ζητώ την κατανόηση και την υπομονή τους.»

Το έργο ανάπλασης το εμπορικού τριγώνου συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ