Έκλεισε η Μακαρίου και άρχισαν τα έργα ανάπλασης

Ο προπαρασκευαστικές κατασκευαστικές εργασίες για την  ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου-Στασικράτους-Ευαγόρου ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα. Η λεωφόρος εκτιμάται ότι θα παραμείνει κλειστή συνολικά 19 με 20 μήνες. Αστυνομικοί της τροχαίας και υπάλληλοι της της υπηρεσίας Τροχαίας του Δήμου βοηθούν στη διοχέτευση της κίνησης με την αλλαγή που επιφέρει στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό του κέντρου το έργο αυτό και μέχρι ο κόσμος να εξοικειωθεί με την αλλαγή. Στόχος είναι να μειωθεί η ταλαιπωρία όσο αυτό είναι εφικτό. 

3638912732228000 5860247b-5e08-4e91-b29e-bb5bbc515397
 
 

Μεταξύ άλλων, έχει ήδη ξηλωθεί μια στάση λεωφορείου, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι η λεωφόρος είχε ήδη σχεδόν ερημώσει.

Οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά, αρχίζοντας από το τμήμα μεταξύ της συμβολής της Λεωφόρου Μακαρίου με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και της οδού Στασάνδρου.

Οι συγκεκριμένες εργασίες που ξεκίνησαν τη Δευτέρα θα διαρκέσουν 13 μήνες και αφορούν το κομμάτι από τον κόμβο των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού, Διγενή Ακρίτα και Μακαρίου, μέχρι και το ψηλό κτίριο 360 στη Μακαρίου. 

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
 

Όλο το έργο που αφορά τις παρόδους της Λεωφόρου Μακαρίου και την οδό Αναστάσιου Λεβέντη θα διαρκέσει 26 μήνες.

Ο δήμος εκτιμά ότι πρόκειται για ένα έργο ριζικής αναβάθμισης ολόκληρου του εμπορικού κέντρου της πόλης, με την ολοκλήρωση και της πλατείας Ελευθερίας. 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ