Χριστοδουλίδης : Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, κατά την οποία ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Χριστοδουλίδη για όλες τις πρόνοιες της συμφωνίας που υπέγραψε η Ελλάδα για οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χριστοδουλίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για τη λεπτομερή ενημέρωση, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την εν λόγω εξέλιξη.

«Η συμφωνία αποδεικνύει περίτρανα και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωών συνομολογούνται μέσω διαπραγματεύσεων, καλή τη πίστη, όπως άλλωστε προβλέπει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και όχι με μονομερείς ενέργειες ή και με παράνομες και νομικά ανυπόστατες πράξεις, όπως το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης στη δήλωσή του στο ΚΥΠΕ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αργότερα σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχουν σχετική τηλεφωνική επικοινωνία.

Πηγή:  ΚΥΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ