5νθήμερη κράτηση στα τρία άτομα για τη ληστεία στην τράπεζα

To Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διατάγματα πενθήμερης κράτησης των τριών προσώπων που συνελήφθησαν για διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε χθες, 14/8/2020, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, οι τρεις συλληφθέντες είναι νεαρά άτομα, οι δύο ηλικίας 20 ετών και ο τρίτος 17χρονος.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι χθες, άγνωστος, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα, εισήλθε εντός του υποκαταστήματος τράπεζας και υπό την απειλή μαχαιριού, κατάφερε και έκλεψε χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Στη σκηνή κλήθηκε η Αστυνομία, όπου μέλη διαφόρων υπηρεσιών, άρχισαν τις επιτόπιες εξετάσεις. Μέλος της Αστυνομίας (ΤΑΕ Λευκωσίας) κατά τις έρευνες, εντόπισε σε κοίτη ποταμού νεαρό πρόσωπο, το οποίο δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την εκεί παρουσία του, ενώ σε έρευνα που του έγινε, στην κατοχή του εντοπίστηκε χρηματικό ποσό, για το οποίο επίσης δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Το άτομο αυτό είναι ο πρώτος συλληφθείς και είναι ηλικίας 17/9 ετών).

Αργότερα συνελήφθησαν και οι 20χρονοι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο πλαίσιο διερεύνησης της χθεσινής ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λευκωσία, η Αστυνομία προχώρησε χθες Παρασκευή, βάσει δικαστικών ενταλμάτων, στη σύλληψη ακόμη δύο νεαρών προσώπων.

Πρόκειται για δύο 20χρονους, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι σε σχέση με την υπόθεση αρχικά είχε συλληφθεί ακόμη ένα νεαρό πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρινόμενος παραδέχθηκε ενοχή, ενώ κατέδειξε άλλα δυο πρόσωπα μετά οποία φέρεται να οργάνωσαν μαζί τη ληστεία.

Ο δράσης που φορούσε κουκούλα, εισήλθε στο υποκατάστημα της Τράπεζας, υπό την απειλή μαχαιριού και απέσπασε εκ πρώτης όψεως το χρηματικό ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ