Σειρά συναντήσεων πραγματοποιεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος ενημέρωσε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανέγερση κοιμητηριακού ναού και θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή για έγκριση, ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Ο δήμαρχος επισήμανε, ακόμη, ότι ο εν λόγω ναός θα ανήκει και θα τον διαχειρίζεται η Εκκλησία.

Νωρίτερα, εθιμοτυπική επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος πραγματοποίησε ο νέος κοσμήτορας της Θεολογικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας Χρήστος Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης έδωσε στον αρχιεπίσκοπο τα πρακτικά του συνεδρίου για την εκκλησιαστική τέχνη, ενώ ο αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Το πρωί, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο νέος διευθυντής της Διεύθυνσης του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ, αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης. Τον π. Μελέτιο συνόδευαν ο π. Νεκτάριος Μαρκάκης, διευθυντής στη Διεύθυνση Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΣ και ο π. Θεόδωρος Χατζηβασιλείου, συνεργάτης του στην Διεύθυνση ΓΕΕΘΑ. Ο π. Μελέτιος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στα τέλη Ιουλίου.

Ο θεσμός των στρατιωτικών ιερέων ανάγεται στις απαρχές της δημιουργίας του νέου ελληνικού κράτους. Το σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων θεσμοθετήθηκε με τον ν. χοβ'/1861 (ΦΕΚ Α' 38), καταρχήν μόνο για τον Στρατό Ξηράς. Στο Πολεμικό Ναυτικό συστήθηκε Θρησκευτική Υπηρεσία μόλις το 1949 με τον Αναγκαστικό Νόμο 794/1949 και στην Πολεμική Αεροπορία, κατόπιν Παγίας Διαταγής, το 1953 με τη Φ.ΓΕΑ/Α. 303/7/πδ/ υ.1974/19 ΦΕΒ 1953.

Πηγή: ΑΜΠΕ

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ