Εγκαίνια των νέων αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών ʺΑνεμώνηʺ στη Λευκωσία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Μαρτίου η εκδήλωση εγκαινίων των νέων αναβαθμισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών ʺΑνεμώνηʺ στο Στρόβολο, το οποίο ιδρύθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Προστασίας Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών. Τα εγκαίνια συνέπεσαν με την 50ή επέτειο από την ίδρυση του Συνδέσμου στις 29 Μαρτίου 1969.

Το Κέντρο εγκαινίασαν η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Τα εγκαίνια επίσης τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου οι οποίοι γιόρτασαν αυτή την ξεχωριστή μέρα και συγχάρηκαν την ομάδα για το ιερό έργο που επιτελεί καθημερινά για τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και άλλα συναφή θέματα υγείας.

Διεύθυνση: Κομοτηνής 7, 2039, Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος Τηλ.: +357 22771930 Φαξ: +357 22773101 Ε-mail: kentro.spastikon@cytanet.com.cy
Τηλ.: +357 22771930 / Φαξ: +357 22773101
Ιστοσελίδα: www.pspsap.org.cy

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών «Ανεμώνη»
H ʺΑνεμώνηʺ ιδρύθηκε το 1982 από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Προστασίας Σπαστικών και Ανάπηρων Παιδιών.
Είναι ένα πρωτοποριακό και μοναδικό πρόγραμμα για τα κυπριακά δεδομένα, το οποίο προσεγγίζει ολιστικά την εγκεφαλική παράλυση. Συνδυάζει ημερήσια φροντίδα με θεραπευτικές παρεμβάσεις, προγράμματα εκπαίδευσης και συμβουλευτική στήριξη στις οικογένειες των παιδιών. Επιπλέον, οι καταρτισμένοι θεραπευτές του παρέχουν θεραπευτικές παρεμβάσεις και σε παιδιά που δε φοιτούν στο Κέντρο.
Στο Κέντρο λειτουργεί πολυθεματική ομάδα, η οποία αποτελείται από φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, μουσικοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό και ψυχολόγο. Η ομάδα συμπληρώνεται από επισκέπτες παιδονευρολόγους και παιδοορθοπεδικούς.
Επιπρόσθετα, και σε αντίθεση με τα δημόσια σχολεία και κέντρα φροντίδας, η ʺΑνεμώνηʺ παραμένει ανοιχτή σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την οικογένεια στην καθημερινότητά της.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ