Τα δάνεια των πολιτικών και η στάση των τραπεζών

Με την υποβολή στη Βουλή της λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, γράφτηκαν και πάλι πολλά και διάφορα. Εμείς, επιμένουμε να λέμε ότι όπως όλοι οι πολίτες, έτσι και οι πολιτικοί δικαιούνται να συνάπτουν δάνεια. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι ο δανεισμός των πολιτικών, αλλά οι όροι δανεισμού και κυρίως αποπληρωμής των δανείων τους.

Από τη στιγμή που τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης στους όρους δανεισμού ή στις διαδικασίες αποπληρωμής, τότε υπάρχει τεράστιο θέμα τάξης. Για όσους μάλιστα, γίνονται και επιλεκτικές διαγραφές δανείων, τότε είμαστε μπροστά σε σκάνδαλα, τα οποία η Πολιτεία οφείλει να διερευνήσει.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση είδαμε και ακούσαμε πολλά. Γι’ αυτό, ο πολίτης είναι ευαίσθητος όταν ακούει για λίστες με πολιτικούς που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους. Δικαίως, φοβάται ότι κάποιο αόρατο τραπεζικό χέρι θα τους τα διαγράψει, όπως έγινε σε πολλές περιπτώσεις.

Εκείνο που χρειάζεται τώρα, είναι πλήρης διαφάνεια. Να εξεταστεί ποιοι πολιτικοί δεν πληρώνουν και γιατί τα χρέη τους και πως θα τους συμπεριφερθούν οι τράπεζες. Διότι, να μη ξεχνάμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας που αδυνατούν ή δεν θέλουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ