Σεμινάριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας από το The Mall of Engomi

Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας Έγκωμης κ. Σωκράτη Μενελάου πραγματοποίησαν Σεμινάριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου το οποίο παρακολούθησαν παιδιά γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, στο σεμινάριο συμμετείχε ο Όμιλος Εθελοντισμού του Γυμνασίου Αγίου Δομετίου το οποίο απαρτιζόταν από 18 παιδιά διαφόρων τμημάτων. Τα παιδιά κλήθηκαν να ενημερωθούν για την αιμοδοσία ως μια πολύ σημαντική πράξη προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και να μάθουν όλα όσα αφορούν την εκτέλεση της που πρέπει να γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες για την ασφάλεια των αιμοδοτών, της ποιότητας του αίματος και των ατόμων που λαμβάνουν το αίμα.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου κ. Σωκράτης Μενελάου επισήμανε στα παιδιά ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποιος αιμοδότης από την ηλικία των 17 ετών και άνω. Επιπλέον, ανέλυσε τα συστατικά του αίματος και εξήγησε τη λειτουργία που έχουν στον οργανισμό μας. Τέλος, ο εισηγητής του σεμιναρίου απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών σχετικά με τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας.

Ο Διευθυντής Marketing του The Mall of Engomi κος. Γιώργος Πίσσης δήλωσε: «Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν τα παιδιά για το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και να κατανοήσουν πως η σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός αιμοδότη καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη καλής θέλησης αλλά και συνεισφοράς στον συνάνθρωπό μας».

Η κοινωνική εξέλιξη των παιδιών και γενικότερα ανθρώπων όλων των ηλικιών, είναι ένας από τους βασικότερους στόχους του The Mall of Engomi το οποίο συνεχίζει τη πορεία του κοινωνικού του έργου με την διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων που συμβάλουν στην συνεισφορά του κοινωνικού συνόλου.

Σχετικά με το TheMallofEngomi

Το TheMallofEngomi λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2007. Τα καταστήματα σήμερα συμπληρώνουν πέραν των 14,000 τ.μ. σε ισόγειο και πρώτο όροφο. Το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης με χωρητικότητα των 500 χώρων στάθμευσης. Η τοποθεσία του TheMallofEngomi είναι σημαντική καθώς εξυπηρετεί τους Δήμους και τις περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας όπως Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα, Ανθούπολη και τα χωριά Κοκκινοτριμιθιά, Παλιομέτοχο κ.ά.

Επίσης η παρουσία του TheMallofEngomi έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής της Έγκωμης και συγκεκριμένα της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου και παρόδων.

Σημαντική είναι η θέση του εμπορικού κέντρου ακόμη γιατί βρίσκεται μεταξύ 2 Πανεπιστημίων; του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στα δύο αυτά πανεπιστήμια εκτιμάται ότι φοιτούν γύρω στις 10,000 φοιτητές όχι μόνο από Λευκωσία αλλά από όλη την Κύπρο αλλά και χώρες του εξωτερικού. Οι φοιτητές αυτοί ζουν στη περιοχή κοντά στα πανεπιστήμια τους και εξυπηρετούνται από το MallEngomi.

Το TheMallofEngomi δέχεται περίπου 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

About the Mall of Engomi

The Mall of Engomi is a local multifunctional retail centre located in West Nicosia within the boundaries of Engomi Municipality and is owned by Woolworth Commercial Centre PLC.The Shopping Centre is situated on a prime commercial high street with easy access, next to an upscale and densely populated residential area, very close to the Cyprus International Exhibition Fair, Makarios Stadium and a number of private universities.

The Centre is developed on a total land area of 20,100sq.m by the 28th October Avenue in Engomi and has a 14,000 sq.m total leasable area for retail and leisure on two levels (Ground Level & 1st Floor).

Easy movement between the two levels is managed through the use of a number of escalators, elevators and staircases. The Mall of Engomi provides easy access to disabled persons throughout the premises and offers important facilities such as disabled toilets, babies changing space and dedicated disabled parking places.

The Mall of Engomi has a dedicated basement floor and over ground parking area with 500 parking places.

About 1.6 million people visit The Mall of Engomi every year.

 

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ