Η Υork Capital Management εξαγόρασε το ξενοδοχείο Londa στη Λεμεσό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εξαγορά του πέντε αστέρων ξενοδοχείου-ορόσημο Londa στη Λεμεσό από τον επενδυτικό ταμείο York Capital Management με συμβούλους της εν λόγω επένδυσης την Elements Capital Management. Σημειώνεται πως το ξενοδοχείο συνεχίζει τη λειτουργία του κανονικά ενώ οι επενδυτές βρίσκονται σε διαδικασία μελέτης για τη μελλοντική αναβάθμιση του χώρου.  

Το Londa  ανεγέρθηκε το 1982, με ιδιοκτήτρια εταιρεία τη Serendipity Ltd, μέλος του ομίλου εταιρειών Γ. Παρασκευαΐδης, πάνω στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε το 2005 από τους παγκοσμίου φήμης Ιταλούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές Caruzzo Rancatti από το Μιλάνο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επενδυτική προοπτική που δημιουργείται με την εξαγορά του Londa», ανέφερε χαρακτηριστικά για την εξαγορά ο Ανδρέας Γεωργαλλής, εκτελεστικός διευθυντής της Elements Capital Management και πρόσθεσε ότι «η επενδυτική μας δραστηριότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με την επίτευξη υψηλών θετικών αποδόσεων, λόγω της πολύχρονης γνώσης και εμπειρίας μας στον τομέα των ξενοδοχείων και ακινήτων, μας δίνει την πεποίθηση πως και αυτή η επένδυση στην Κύπρο θα είναι εξίσου επιτυχημένη», κατέληξε.

YorkCapitalManagement

HYorkCapitalManagementιδρύθηκε το 1991 και είναι μια διεθνής εταιρεία διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων με ειδικότητα σε event-drivenτύπου επενδύσεις. Η Yorkδιαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 20 δισ. δολάρια περίπου, εργοδοτεί 180 υπαλλήλους και λειτουργεί γραφεία στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ.

 

Elements Capital Management

Η Elements Capital Management είναι επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά των εναλλακτικών επενδύσεων με εξειδίκευση στους τομείς των επισφαλών στοιχείων ενεργητικού και του επιχειρηματικού κεφαλαίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Διαθέτει γραφεία στη Λευκωσία, στη Λιουμπλιάνα και στο Ζάγκρεμπ. Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί κεφάλαια άνω των €400εκ. στους τομείς των εμπορικών ακινήτων, ξενοδοχείων, σε εταιρείες λιανικού εμπορίου, τηλεπικοινωνιών και σε φαρμακευτικές εταιρείες. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει μια σειρά επενδύσεων σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα στα επόμενα 2 χρόνια με τις πρώτες επενδύσεις στις χώρες αυτές να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο.

 Όμιλος Εταιρειών Παρασκευαΐδη

Ο Όμιλος Εταιρειών Παρασκευαΐδη πρωτοπορεί εδώ και 60 χρόνια σε έργα υποδομής στην Κύπρο και το εξωτερικό μέσω της εταιρείας J&P (Overseas) Ltd και έχει διεκπεραιώσει σημαντικά έργα διαφόρων χρήσεων στην Κύπρο, στις Αραβικές χώρες και  στην Ευρώπη. Μερικά από τα πιο πρόσφατα έργα που ολοκλήρωσε είναι το αεροδρόμιο της Ιορδανίας Queen Alia, το στάδιο Qatar Foundation Stadium, κτηριακές εγκαταστάσεις στο νέο αεροδρόμιο του Ομάν και πολλά κυβερνητικά έργα στη Σαουδική Αραβία, Λιβύη και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην Κύπρο ολοκλήρωσε πρόσφατα το τερματικό της VTT στο Βασιλικό, την Μαρίνα Λεμεσού και την Πρεσβεία του Κατάρ στην Λευκωσία. Η κυπριακή εταιρεία J&P Ltd μετονομάστηκε σε G. Paraskevaides Ltd το 2019 με σκοπό την συνέχιση των κατασκευαστικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

 

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ