Τουλάχιστον €1,5 δισ. το διαφοροποιημένο πακέτο στήριξης οικονομίας. Επαφές ΥΠΟΙΚ με ΚΤΚ, κόμματα και τράπεζες

Προς οριστικοποίηση του διαφοροποιημένου πακέτου στήριξης της οικονομίας λόγω της αναταραχής που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού, κινείται το Υπουργείο Οικονομικών, με το μέγεθος του πακέτου να αποτιμάται το ολιγότερο στα €1,5 δισεκατομμύρια.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σήμερα και αύριο θα έχει σειρά επαφών με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνο Ηροδότου, με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων και εκπροσώπους των εμπορικών τραπεζών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο κ. Πετρίδης θα έχει σήμερα νέα συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Ηροδότου, παρουσία και των ομάδων τους, για συζήτηση των θεμάτων που αφορούν τις τράπεζες και την παραχώρηση εγγυήσεων. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που θα έχουν Πετρίδης και Ηροδότου, αφού είχαν συναντηθεί ξανά και το Σάββατο.

Η προσδοκία είναι το διαφοροποιημένο πακέτο μέτρων να οριστικοποιηθεί το αργότερο μέχρι αύριο προκειμένου να οδηγηθεί εκ νέου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κατάθεση των σχετικών νομοσχεδίων στο Υπουργικό δεν αναμένεται να γίνει πριν την Τετάρτη.

«Το πακέτο θα είναι τουλάχιστον €1,5 δισ», ανέφερε στο ΚΥΠΕ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως εξήγησε, το πακέτο θα περιλαμβάνει απευθείας στήριξη, απώλεια κρατικών εσόδων (μη καταβολή φόρων, τελών) και παραχώρηση εγγυήσεων, που δεν παρουσιάζουν άμεση δημοσιονομική επίπτωση.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ